Spannende reuzenslalom Killington gewonnen door Gut-Behrami

In het Amerikaanse Killington komen 's werelds beste skiesters op de technische disciplines dit weekeinde in actie in de World Cup alpineskiën. Zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma, een reuzenslalom, en dat werd gelijk een spannende strijd.

De Zweedse olympisch kampioene Sara Hector was in de eerste run de snelste en pakte 0,38 seconden voorsprong op Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen. Met 0,43 seconden zat ook de Zwitserse Lara Gut-Behrami er nog goed bij, net als Petra Vlhova uit Slowakije (+0,46) en de Italiaanse Marta Bassino (+0,59). Katharina Liensberger uit Oostenrijk zat al op 0,94 seconden, thuisfavoriete Mikaela Shiffrin moest het doen met plek tien op 1,36 seconden.

Met nog acht dames te gaan in de tweede run stond Maryna Gasienieca-Daniel aan de leiding, nadat de Poolse in run één de twintigste tijd noteerde. Tessa Worley nam die leiding met 0,06 seconden over en zag hoe Liensberger 0,29 seconden onder haar tijd door dook. Bassino was nog eens 0,48 tellen sneller, Vlhova kwam 0,39 tekort en Gut-Behrami pakte met zeven honderdsten de leiding. Mowinckel zakte vier plekken terug (+0,61) en zo stond alleen Hector nog boven. De Zweedse hield net geen stand: ze kwam op 0,20 seconden binnen en werd zo derde, achter Gut-Behrami en Bassino.

Speciale aandacht was er voor Lara Colturi: de pas 16-jarige Italiaanse, dochter van olympisch kampioene Daniela Ceccarelli, komt sinds dit seizoen uit voor Albanië, op voorwaarde dat haar moeder de volledige controle heeft over het Albanese team - Colturi dus. Italië wilde haar nog niet laten starten in de World Cup, maar in het allereerste seizoen waarin ze überhaupt mag starten pakte Colturi in Killington gelijk een indrukwekkende zeventiende plek.