De Vries raakt Formule E-podium kwijt, Dennis domineert in Londen

In en rond het ExCeL in Londen is zaterdag de eerste van twee Formule E-races aldaar afgewerkt. Het start-finish-gedeelte lag net als vorig jaar binnen in de hal, het gros van de ronde was rondom het gebouw.

Andrettti-rijder Jake Dennis had de poleposition in handen, nadat hij in de finale van de kwalificatie Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne klopte. Diens teamgenoot Nyck de Vries vertrok vanaf plek drie, naast Penske-coureur Sergio Sette Camara en voor Oliver Askew (Andretti) en Maximilian Günther (Nissan) - Robin Frijns (Envision) startte als tiende.

De gehele top-6 behield de posities bij de start, waar Edoardo Mortara en Sam Bird in het middenveld dusdanig in de clinch raakten dat hun kansen verkeken waren. Na iets minder dan tien minuten werden de Attack Modes voorin het veld langzamerhand geactiveerd, Günther was de eerste van de top-6 die dat deed, De Vries en Askew volgden.

Dennis, Vandoorne en Sette Camara volgden met hun eerste zes minuten Attack Mode, waarna Dennis de leiding gewoon nog had, voor Vandoorne, De Vries, Sette Camara en Askew - Nick Cassidy was Günther gepasseerd. De tweede en laatste ronde Attack Mode volgde kort daarop, maar veranderde weinig aan de volgorde van de heren vooraan het veld.

Cassidy had zijn Attack Mode wat later ingezet en kon zich opwerken naar plek vier, achter De Vries. De posities van Dennis en Vandoorne kwamen niet meer in gevaar, het thuispubliek kon juichen voor de winst van Dennis. De Vries trok álles uit de kast om Cassidy achter zich te houden, met succes: hij werd derde - Frijns finishte als vijftiende.

Na afloop kwam men echter toch nog tot een andere conclusie: De Vries kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor een te harde verdedigende actie jegens Cassidy en viel terug naar plek zes.