Tom Hanks is Gepetto in nieuwe blik op Pinocchio

Zojuist zijn de eerste beelden vrijgegeven van de live action verfilming van een van Disney's meest iconische tekenfilms: Pinocchio

In 1940 werd het verhaal van de houten pop die graag een echte jongen wil zijn al verfilmd door de studio en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde en populairste animaties allertijden. Naast Tom Hanks die in de huid van de houtbewerker Gepetto zal kruipen, is er een heel blik aan sterren opengetrokken. Zo zal Joseph Gordon-Levitt de stem van Jiminy Crickett verzorgen, is Keegan-Michael Key te horen als de sluwe Honest John en zal Broadway-ster Cynthia Erivo te zien zijn als de Blauwe Fee. Ze is ook te horen in de trailer terwijl ze het fabelachtige 'When You Wish Upon A Star' zingt. 

De regie is in handen van Robert Zemeckis, die talloze succesvolle films maakte, waaronder Back to the Future, Cast Away en uiteraard werkte hij al eerder samen met Hanks voor Forrest Gump. De film zal niet te zien zijn in de bioscoop, maar gaat in première tijdens Disney+ Day (8 september) op het streamingplatform.