Skiester Shiffrin boekt vijfde World Cup-zege in eigen Killington

De World Cup alpineskiën was dit weekeinde in het Amerikaanse Killington, de vrouwen op de technische onderdelen althans. Zaterdag moest de reuzenslalom na een handvol skiesters gestaakt worden wegens hevige windvlagen, zondag kon de slalom wél doorgang vinden.

Voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren waren er drie vrouwen die ver boven de rest uitstaken: de Slowaakse Petra Vlhova was in run één de snelste, de Amerikaanse Mikaela Shiffrin gaf voor eigen publiek 0,20 seconden toe en op gepaste edoch niet al te grote afstand stond Wendy Holdener uit Zwitserland (+0,58). De rest, aangevoerd door de Duitse Lena Dürr (+1,06) moest hopen op fouten van de grote drie, met achter Dürr onder meer nog de Oostenrijkse Katharina Liensberger (+1,24), thuisskiester Paula Moltzan (+1,40) en de Noorse Kristin Lysdahl (+1,47).

Lysdahl ging in run twee onderuit, Moltzan verloor haar positie aan de Zweedse Sara Hector. Liensberger verdedigde haar positie wel, ze was 0,44 seconden rapper dan Hector en zag Dürr vervolgens 0,14 seconden toegeven. Holdener opende de top-3 door met 0,58 de leiding te pakken, waar een machtige Shiffrin 0,83 seconden onderdoor dook. Het was een aanval op concurrente Vlhova, die al snel een fout maakte en veel tijd verloor. De Slowaakse maakte nog wel iets goed, maar moest op 0,75 seconden genoegen nemen met de tweede plek, achter Shiffrin en voor Holdener.

De mannen zouden zondagavond ook nog in actie komen en wel in het Canadese Lake Louise, maar de super-G aldaar kon vanwege de sneeuwval helaas geen doorgang vinden, net als de afdaling op vrijdag eerder ook al afgelast moest worden.