NFL: Brady verslaat Patriots en pakt record, Mahomes schittert met Chiefs

Ook de vierde speelweek in de NFL zit erop en ook dit keer werpen we een blik op twee van de wedstrijden: in één werd het alltime passingrecord verbroken, in de andere schitterde een van de topquarterbacks in de NFL.

In Foxboro kregen de New England Patriots bezoek van de Tampa Bay Buccaneers, tegenwoordig de ploeg van Tom Brady. De quarterback speelde bijna twee decennia voor de Patriots en bracht de ploeg enorme successen, vorig jaar hielp hij de Buccaneers naar de Super Bowl-winst.

In het eerste kwart kwamen de Bucs op voorsprong dankzij een 29-yard field goal van Ryan Succop, maar de Patriots kwamen in het tweede kwart langszij: Mac Jones bediende Hunter Henry met een 11-yard touchdown pass, alvorens Succop vanaf 44 yards nog eens drie punten voor de Patriots op het bord trapte.

De Buccaneers namen de touwtjes in het slot van het derde kwart in handen met een 8-yard touchdown rush van Ronald Jones, maar in het vierde kwart kwamen de Patriots gelijk weer langszij met een korte pass van Jones op Jonnu Smith. Succop trapte vervolgens vanaf 27 yards raak, Nick Folk (Patriots) deed dat ook: 17-16.

De Buccaneers lieten in de slotminuten een kans op een touchdown liggen, maar Succop was vanaf 48 yards trefzeker en bracht zijn ploeg zo naar 17-19. De Patriots kregen nog één kans, maar vanaf 56 yards trapte kicker Folk de bal vol tegen de linkerpaal. Brady kwam uiteindelijk tot 269 passing yards en daarmee ging hij Drew Brees voorbij op de eeuwige NFL-ranglijst.

In Philadelphia kregen de Eagles bezoek van de Kansas City Chiefs en quarterback Patrick Mahomes, die ze aanvankelijk nog prima partij konden bieden. Halverwege stonden de Chiefs echter al op 13-21, onder meer door touchdown passes van Mahomes op Clyde Edwards-Helaire, Tyreek Hill en Jody Fortson.

In het vierde kwart deed Eagles-kicker Jake Elliott wat terug, maar Darrel Williams rende er een touchdown in voor de Chiefs. Kenneth Gainwell hield de moed erin voor Philadelphia (23-28), maar in nog geen vijf minuten tijd maakte Mahomes het af met twee touchdown passes op Hill. Een touchdown van Jalen Hurts op Greg Ward om de eer te redden bracht de eindstand op 30-42.

Uitslagen NFL week 4
Cincinnati Bengals - Jacksonville Jaguars 24-21
Atlanta Falcons - Washington Football Team 30-34
Buffalo Bills - Houston Texans 40-0
Chicago Bears - Detroit Lions 24-14
Dallas Cowboys - Carolina Panthers 36-28
Miami Dolphins - Indianapolis Colts 17-27
Minnesota Vikings - Cleveland Browns 7-14
New Orleans Saints - New York Giants 21-27 OT
New York Jets - Tennessee Titans 27-24 OT
Philadelphia Eagles - Kansas City Chiefs 30-42
Los Angeles Rams - Arizona Cardinals 20-37
San Francisco 49ers - Seattle Seahawks 21-28
Denver Broncos - Baltimore Ravens 7-23
Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers 27-17
New England Patriots - Tampa Bay Buccaneers 17-19
Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders 28-14