Larson wint NASCAR-race op 'The Glen'

De olympische pauze zit er in de NASCAR Cup Series weer op, zondag streek men neer op de road course van Watkins Glen. Op The Glen werd flink geduelleerd, hoewel het in de slotronde om de winst wat minder spannend was.

Het groen werd gezwaaid met Brad Keselowski en Joey Logano op de eerste rij en Ryan Blaney met Kyle Larson op rij twee. Aanvankelijk gebeurde er voorin niet veel, tot de tiende ronde: enkele bochten voor de geplande competition caution spinde leider Keselowski, hoewel hij de schade wel tot een paar verloren posities kon beperken.

Logano en Larson reden bij de herstart voorop, Martin Truex en Denny Hamlin werkten zich in de pitstraat naar voren. Vlak voor het einde van de eerste stage kwam Truex naar binnen, terwijl Logano, Larson en Hamlin door bleven rijden en in die volgorde ook de eerste stage afsloten.

Tijdens de caution schoof Kurt Busch elf plekken naar voren door alleen brandstof te halen, Logano en co sloten vanaf de zestiende plek aan achter de mannen die onder geel helemaal niet binnen waren geweest - aangevoerd door Ricky Stenhouse Jr....én Truex, die twee ronden voor het einde van de stage gestopt was en snel de leiding pakte.

We konden weer door met Truex en Kevin Harvick voorop, gevolgd door Chase Briscoe en Christopher Bell. In stage twee bleef het verder redelijk rustig, Truex reed naar de stagewinst en Bell volgde, met Harvick daar weer achter. Met dezelfde volgorde begonnen we aan de derde en laatste stage, wat overeenkwam met ruim de helft van de race.

Larson begon lekker en nam Harvick te grazen, net als Ross Chastain, terwijl Truex vol onder druk werd gezet door Bell. Die kreeg zelf ondertussen ook de nodige aanvallen van Larson te verwerken en dat ging fout: met 35 ronden te gaan tikte Larson hem in de rondte - Larson kon achter Truex door, Bell verloor veel posities.

Wat verder naar achteren ging het voor twee teamgenoten fout: Keselowski spinde en gleed daarbij tegen Logano aan, de race verliep bepaald niet zoals de heren op de eerste startrij gehoopt hadden. Een ronde of dertig voor het einde kwamen Truex en Larson naar binnen en bij Larson ging de stop veel beter, waardoor hij - virtueel - de leiding pakte.

Larson reed langzaam maar zeker weg bij Truex, die zelf wel onder druk kwam te staan: de in het achterveld gestartte Chase Elliott had het tempo erg lekker te pakken, dichtte het gat naar Truex en ging er tien ronden voor het einde voorbij. Larson's voorsprong was te groot en hij pakte de overwinning op The Glen, Elliott werd tweede en Truex hield wel stand op de derde plek.