Nieuwe dreun voor Ziggo; Premier League vanaf 2022/2023 bij Viaplay

De Noordse vrienden van de NENT Group hebben ook de rechten van de Premier League op te kop weten te tikken. Vanaf 2022/23 is de competitie in Nederland alleen nog te zien via streamingdienst Viaplay. Een nieuwe dreun voor Ziggo Sport, die ook al de NBA en de F1 kwijt raakten. Ze hebben nog één seizoen de rechten van het Engelse voetbal. 

Woensdagochtend maakte de Nordic Entertainment Group bekend dat het de PL-rechten per 2022 in handen heeft gekregen, tot 2028. Viaplay heeft ook de PL-rechten voor Polen, Estland, Letland en Litouwen gekocht. Viaplay zendt al de Premier League uit in heel Scandinavië. 

Viaplay zal in Q1 van 2022 haar intrede doen in Nederland. We weten nu dat daar in ieder geval F1, Bundesliga, darts en nu ook de Premier League erop te zien zullen zijn. Wellicht volgen er nog meer sporten. "We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uitgroeien tot de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland", zei directeur Anders Jensen van de NENT Group eerder.