F3-coureur Hauger doet topzaken in leuke races Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring zijn ook de jongelingen van de Formule 3 zaterdag in actie gekomen. Sterker nog, er stonden twee races op het programma, alvorens zondag om 11.05 uur de derde en langste race van het weekeinde verreden wordt.

Race één
Poleposition was voor Logan Sargeant, met Matteo Nannini naast zich en Victor Martins en Arthur Leclerc op de tweede rij. Bij de start nam Nannini de leiding, terwijl Clement Novalak én Olli Caldwell voorbij Martins en Leclerc naar plek drie en vier reden.

Novalak had het tempo lekker te pakken en ging voorbij Sargeant én Nannini naar de leiding, terwijl Leclerc het grind in ging en ver terug viel. Novalak werd ondertussen teruggepakt door beide heren en Sargeant nam dit keer de leiding in de race in handen.

Met behulp van DRS werden de eerste plekken flink door elkaar geschud, vooral door Nannini, Novalak en Sargeant, die op zijn beurt gepakt werd door kampioenschapsleider Dennis Hauger. Het duel tussen Novalak en Nannini ging fout: ze gingen beiden buiten de baan en Hauger was de lachende derde.

Hauger's Prema-teamgenoot Caldwell reed zo ineens op plek twee, voor Sargeant en Martins. In die volgorde finishten ze dan ook, Nannini werd slechts achtste en Novalak finishte zelfs niet - Tijmen van der Helm passeerde de meet als achttiende.

De uitslag ging door straffen hier en daar nog flink op de schop: Hauger en Caldwell behielden hun 1-2'tje, maar Jack Doohan werd ineens derde, voor Enzo Fittipaldi en Martins, terwijl Van der Helm opschoof naar de dertiende stek, twee posities voor Sargeant.

Race twee
David Schumacher en Roman Stanek vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Juan Manuel Correa, Kaylen Frederick, Jak Crawford en Frederik Vesti. Schumacher en Stanek behielden hun posities bij de start, Jak Crawford kwam goed naar voren en nam de derde plek in beslag.

Een incident tussen Van der Helm en Sargeant bracht de safety car al snel de baan op, na de herstart schoof de piepjonge Crawford via Stanek door naar plek twee. De 16-jarige had echter een probleem: zijn auto gaf er de brui aan en hij zag een podiumplek in rook op gaan.

Schumacher kon zijn voorsprong rustig uitbreiden, terwijl de prima rijdende Martins voorbij Stanek naar de tweede plek ging. Vesti zat bij de Tsjech onder de achtervleugel en nam Stanek zo ook te pakken, terwijl Hauger - gestart als twaalfde - inmiddels op plek vijf reed...en óók langs Stanek ging.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kwam Martins vanaf plek twee stil te vallen, wat voor een korte virtual safety car zorgde. De eerste zege voor Ralf Schumacher's zoon David werd ondertussen een feit, voor Vesti en Hauger, met Stanek op een keurige vierde plek.