FOK! Wat een weer: een rustig dagje

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag zijn er met name landinwaarts wolkenvelden met slechts af en toe zon, in het noorden en westen is de zon vaker te zien. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot ca. 21°C in het oosten. De noordelijke wind is zwak tot matig, later in de middag en avond draait de wind naar noordwest.

In de nacht naar vrijdag is het eerst op veel plaatsen onbewolkt, alleen in het zuidoosten komen er nog wolkenvelden voor. In het noordoosten is er kans op een enkele mistbank. Aan het einde van de nacht trekken er enkele wolkenvelden het westen van het land binnen. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noorden en 11°C in het zuiden van Limburg. De wind is zwak en variabel.

Vrijdag overdag breiden wolkenvelden zich van west naar oost over het land uit, maar met name in het oosten is er nog ruimte voor de zon. Verder is er vooral in de middag en avond kans op een enkele bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C vlak aan zee en in het Waddengebied tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind wordt overal zuidwestelijk en zwak tot matig, 2 tot 3 Bft. (Bron: KNMI)

Het was grijs en grauw in omgeving Zoetermeer/Leiden. (Foto: DJMO)
Het was grijs en grauw in omgeving Zoetermeer/Leiden. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.