NASCAR: Truex krijgt The Lady in Black onder de duim

De NASCAR Cup Series streek afgelopen weekeinde neer in Darlington in South Carolina, waar een van de klassiekers van de kalender werd verreden: de Goodyear 400. Op The Lady in Black - ook wel The Track Too Tough To Tame genoemd - was Martin Truex Jr oppermachtig.

De race ging van start met Brad Keselowski en Kevin Harvick voorop en Kyle Busch en Martin Truex op de tweede rij, maar al snel werd het geel gezwaaid: Aric Almirola spinde hard de muur in. Een tijdje na de herstart volgde weer een neutralisatie, Kyle Busch spinde met een lekke achterband.

Met inmiddels Truex en Harvick aan de leiding konden we weer door, waarbij ook Denny Hamlin zich kwam melden. De stagewinst ging zonder verdere problemen naar Truex, die Hamlin vlak achter zich had - Tyler Reddick volgde op een flinke afstand.

Met dezelfde mannen én Harvick voorop kon stage twee vervolgens beginnen, maar bijna gelijk viel de gele vlag weer: Cole Custer ging hard de muur in, nadat Anthony Alfredo aangetikt werd en tegen Custer aan reed. De volgende herstart duurde ook niet lang, want Kurt Busch ging na een duel met Bubba Wallace in de rondte en tegen de muur.

In stage twee was Truex weer veruit de beste: hij won de stage met maar liefst tien seconden voorsprong op Kyle Busch en William Byron. Ook daarna bleef Truex de touwtjes stevig in handen houden, maar met een ronde of dertig te gaan begon Kyle Larson in rap tempo naar hem toe te rijden, hij vond zelfs de aansluiting.

Truex wist zich tussen de achterblijvers door echter weer los te worstelen en daarmee was het gedaan: Larson moest zich gewonnen geven en werd tweede, voor Kyle Busch, Byron en Hamlin.