FreestyleskiŽr Blunck schittert in halfpipe met vijf double corks, ook Karker wint

In het Amerikaanse Aspen hebben 's werelds beste freestyleskiërs het World Cup-seizoen in de halfpipe afgesloten. Dat gebeurde op dezelfde plek waar enkele dagen eerder om de wereldtitels werd gestreden en leverde ook nu weer fraaie optredens op.

Vrouwen
De Canadese Rachael Karker was de beste in de finale, daar viel weinig tegenin te brengen: de Amerikaanse Brita Sigourney werd derde met 89,00 punten, de Britse Zoe Atkin kreeg 91,50 punten voor haar tweede run en werd tweede...Karker scoorde in álle drie runs minstens 93,00 punten. Run drie was het beste: ze kreeg 93,25 punten voor onder meer haar right 900 Japan into left 900 Japan combo, een left cork 720 safety en een afsluitende switch left alley-oop 540 safety.

Mannen
Bij de mannen was Aaron Blunck de beste, hoewel de Amerikaan niet best begon: in run één ging hij onderuit en had hij zelfs wat medische hulp nodig. Hij herstelde echter snel en in run drie knalde hij er een dijk van een optreden uit: right side double 1440 tail, switch left double 900 Japan into switch right double 1080 Japan en aan het einde nog een right double 1260 mute. Zijn run, met uiteindelijk vijf verschillende double corks, leverde hem een geweldige 96,50 punten en de winst op. Plek twee was met 95,00 punten voor de Canadees Brendan Mackay, de Nieuw-Zeelander Nico Porteous deed het met 94,50 punten ook ontzettend goed en werd derde.