Skicrossers sluiten World Cup-seizoen af met mooie finales

In het Zwitserse Veysonnaz is het World Cup-seizoen op de skicross afgesloten. Op de fraaie piste werd nog één keer dit seizoen gestreden om de winst, waarbij de eindzeges in de World Cup al vergeven waren.

Vrouwen
De grote twee stonden weer eens in de finale: Fanny Smith uit Zwitserland - al lang zeker van eindwinst in de World Cup - en Sandra Näslund uit Zweden, die gezelschap kregen van de Oostenrijkse Katrin Ofner en de Française Alizée Baron.

Näslund kende de beste start en kreeg Smith achter zich aan. Voor de zoveelste keer dit seizoen ontstond een prachtig duel tussen de twee en dit keer was het Näslund die de winst pakte, terwijl Baron de strijd om plek drie won van Ofner.

Mannen
De Duitsers gingen werkelijk als een jekko, zelden staat er één in de finale, nu waren dat er maar liefst drie! Cornel Renn, Florian Wilmsmann en Tim Hronek streden om de winst tegen elkaar en de Fransman Jonathan Midol. Reece Howden uit Canada ging er in de kwartfinales uit, maar was al zeker van eindwinst in de World Cup.

De beste start was voor Wilmsmann, die Midol achter zich aan kreeg - Hronek en Renn leken om plek drie te gaan strijden. Wilmsmann moest knokken om Midol achter zich te houden, maar slaagde daar wel in en pakte de tweede zege uit zijn carrière, nadat hij vorige maand in Bakuriani ook won. Midol werd tweede, Hronek klopte Renn in het duel om plek drie.