Vlhova skiet naar mooie zege in eigen huis

Alpineskiester Petra Vlhova heeft de voorlaatste World Cup-reuzenslalom van het seizoen gewonnen. In haar eigen Jasna was de Slowaakse de beste in een mooie en vooral spannende wedstrijd.

In de eerste run was Mikaela Shiffrin weer eens de snelste, maar de Amerikaanse had geen grote voorsprong: thuisheldin Petra Vlhova volgde op 0,16 seconden. De verrassende Poolse Maryna Gasienica-Daniel stond derde op 0,44 seconden, vijf honderdsten voor de ook wel verrassende Amerikaanse Nina O'Brien. Verder bleven alleen de Italiaanse dames Marta Bassino (+0,84) en Federica Brignone (+0,91) en de Nieuw-Zeelandse Alice Robinson (+0,98) nog binnen een seconde van Shiffrin.

Robinson nam in de tweede run zeer overtuigend de leiding en ging ruimschoots voorbij Brignone én Bassino. Laatstgenoemde bleef daarmee wel voor Tessa Worley en verzekerde zich zo van de eindzege in de World Cup op de reuzenslalom. O'Brien ging in de fout en gooide net als op het WK een topklassering weg, Gasienica-Daniel was hard op weg naar haar beste resultaat en misschien zelfs wel eerste podiumplaats ooit, maar bij een van de allerlaatste poortjes ging ze onderuit.

Zo begon de tweestrijd tussen Vlhova en Shiffrin en met 0,16 seconden nam de Slowaakse de leidende positie over van Robinson. Shiffrin sloot de wedstrijd af, maar kon het niet bolwerken: op 0,37 seconden werd ze achter Robinson derde, waardoor Vlhova voor het eerst in eigen huis de overwinning pakte.