Jack van Gelder eruit geknikkerd bij Ziggo Sport

Jack van Gelder vertrekt na de sportzomer bij Ziggo Sport. Dat heeft de zender zondagavond laten weten. De presentator wordt opgevolgd door collega Wytse van der Goot, die zo het nieuwe voetbalgezicht van de zender wordt. Hij zal ook Rondo gaan presenteren. Het contract van Van Gelder loopt deze zomer af en wordt dus niet verlengd. 

"Jack heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start en het uitbouwen van Ziggo Sport. Wij willen hem bedanken voor zijn passie, toewijding en bijdrage aan het succes van de zender”, laat Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo weten. "Met zijn kloppende hart voor de sport heeft hij menig sportliefhebber weten te raken met zijn kennis, enthousiasme en vrolijke lach.”

Van Gelder wilde best verder bij de sportzender van de kabelboer, maar kan zich vinden in de beslissing om ermee te stoppen. "Na een mooie tijd bij Ziggo Sport is het besluit genomen om een nieuw gezicht te binden aan de zender. Ik had graag met de talkshow ‘Rondo’ verder willen gaan, maar ik heb dit besluit te respecteren. Na zes waardevolle jaren scheiden onze wegen zich en gaan we uit elkaar als goede vrienden.”

Voor Van der Goot is deze nieuwe stap ook wel fijn. Naast zijn huidige werk bij Ziggo Sport deed hij ook voor Talpa commentaarwerk in de Champions League en het Nederlands vrouwenelftal. Deze rechten gaan echter naar respectievelijk RTL en de NOS.