Baudet noemt racisme beschuldiging 'opgeklopte ophef'

Thierry Baudet wil niets weten van de beschuldigingen van racisme en homofobie. Eerder vandaag kwam EW Magazine met appjes uit FVD-groepen waar de Forum voor Democratie-voorman en partijgenoten dubieuze berichten uitwisselden. Baudet noemt het 'opgeklopte ophef'.

In een door de FVD georkestreerd persmoment laat Baudet vol verontwaardiging weten dat hij niet ingaat op de beschuldigingen. Wel laat hij weten dat hij alle ophef belachelijk vindt. "Of het is waar, of het is niet waar, of het is vervalst. Ik weet dat niet eens, ik ga het niet eens checken", zo laat het Tweede Kamerlid weten.

Eerder vandaag deed de geplaagde partijleider al zijn verhaal in een video op de social media kanalen van de partij. Daar sprak Baudet al over "al dan niet vervalste screenshots". De FVD-leider schoot daarbij in de gebruikelijke verdediging. "Deze nieuwe inquisitie, dit totalitaire denken waarin je in iemands privéleven kan gaan graven ... Ik ga er niet eens meer op in."

Baudet zegt dat "in privécontext ooit een grapje is gemaakt, ooit een opmerking", zo lezen we op Telegraaf.nl. "En ik zou willen zeggen: wie heeft dat niet. Iedereen maakt weleens een opmerking thuis. Je kunt niet op die manier mensen afrekenen."