Racistische appjes Baudet en FVD-getrouwen opgedoken

Het was ook alweer veel te rustig de afgelopen weken bij Forum voor Democratie en vandaag bleek dat stilte voor de storm. Uit een onderzoek van EW Magazine blijkt dat Thierry Baudet en zijn naaste vertrouwelingen zich racistisch en homofoob hebben uitgelaten in diverse appgroepen.

Bijna een jaar geleden begon de onrust binnen Forum door de onthulling van talloze dubieuze berichten in de appgroepen van de jongerenafdeling van de FVD. Nadat klokluiders uit de partij waren gezet en één van de verzenders van de dubieuze berichten promotie maakte binnen de partij barstte de bom dit najaar definitief binnen de partij. Kort daarop viel Forum uit elkaar waarna Baudet achterbleef met een select groepje vertrouwelingen.

Naar nu blijkt gaat het er in de partijtop dus ook niet zo fris aan toe. "Uit de gegevens waarover EW beschikt, blijkt dat Baudet en zijn naaste vertrouwelingen zich racistisch en homofoob hebben uitgelaten. Zo zei Baudet op 29 juli afgelopen jaar tegen zijn partijvrienden dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75", zo schrijft het weekblad.

"In een discussie met zijn toenmalige stafleden Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier –  thans de nummers 6 en 23 op de kandidatenlijst  –  zei Baudet: ‘Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?’ Van Meijeren antwoordde: ‘Hell no.’" Zo toont EW aan dat er nog veel meer rotzooi rondgaat.

Belangrijke medewerkers en vertrouwelingen als Andreas Bakir en Samuel Jong (de nummer 17 en 15 op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen) "drongen in de groepsapp aan op een verbod van Netflix omdat de serie The Couple reclame zou maken voor een seksuele relatie tussen blanke vrouwen en zwarte mannen".

EW belooft in de papieren editie met nog meer appjes te komen, plus een schermafbeelding als bewijs voor de authenticiteit van het materiaal. Het tijdschrift had inzage in een groot aantal berichten in de ‘fractie-app’ en de ‘media machine’-app van Forum voor Democratie.

Racistische appjes Baudet en FVD-getrouwen opgedoken (WikiCommons/Forum voor Democratie)
Racistische appjes Baudet en FVD-getrouwen opgedoken (WikiCommons/Forum voor Democratie)