Baudet wint referendum met overmacht

Thierry Baudet heeft de ledenraadpleging van Forum voor Democratie met een overweldigende meerderheid gewonnen. Met deze winst krijgt Baudet vrijwel alle macht binnen de partij in handen. Door het hele land zijn na het bekend worden van de uitslag nog meer FVD-politici uit de partij gestapt.

In totaal brachten 37.055 leden hun stem uit bij de ledenraapleging en 76,29% stemde daarbij 'ja' op de vraag 'Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD? Ja of nee?' (lees verder onder de tweet):

Baudet liet in een verklaring weten blij te zijn dat hij zijn partij weer terug heeft. Voor zover tegenstanders de partij nog niet verlaten hebben zullen ze nu uit de partij gewerkt worden zodat de oude/nieuwe partijleider de handen vrij heeft om zijn lijn uit te zetten (lees verder onder de tweet):

Toch is de kous hier niet mee af, de provinciale afdelingsvoorzitters Johan Almekinders en Wouter Weijers en kandidaat-Kamerlid Jan Cees Vogelaar spannen definitief een rechtszaak aan tegen Forum voor Democratie om het referendum nietig te verklaren. Het drietal meent dat er sprake is van wanbestuur rond het referendum over het partijleiderschap van Thierry Baudet.

Ondertussen gaat de uittocht bij de partij door. Hieronder vindt u een overzicht van journalist Chris Aalberts die bijhoudt of de FVD-politici bij de partij blijven of vertrekken. Conclusie is dat Baudet dan wel de partij weer in handen heeft maar dat hij vooral de rokende puinhopen van het slagveld van de afgelopen weken aantreft. Binnen een aantal provinciale fracties is het nog onrustig maar die vergaderen op een later tijdstip over hun positie.