TV-show over Epstein-partner Ghislaine Maxwell in de maak

Er is een serie in de maak over Ghislaine Maxwell. De rechten zijn aangekocht door het Sony Pictures Television-bedrijf Eleventh Hour Films. Dit meldt The Hollywood Reporter vandaag.

Ghislaine Maxwell is de voormalige partner van de inmiddels overleden Jeffrey Epstein. Ze deed, zoals het er nu naar uitziet, welwillend mee aan de afschuwelijke misdaden die Epstein pleegde. Ondermeer het verhandelen en uitbuiten van jonge meisjes werd niet geschuwd en Maxwell speelde in het selecteren van deze meisjes een belangrijke rol. Maxwell ontkent tot op de dag van vandaag betrokkenheid bij het 'regelen' van zes jonge meisjes. Ze werd eerder al gearresteerd door de FBI.

Over Maxwell's betrokkenheid bij de verschillende misdaden werd eerder de true-crime podcast Hunting Ghislaine gemaakt. De podcast bestond uit zes delen en werd gemaakt door onderzoeksjournalist John Sweeney, die onder andere schrijft voor The Observer en Panorama. 

Er zal ook dieper in worden gegaan op Maxwell's jeugd als de dochter van miljonair Robert Maxwell, die al lang voordat de strafbare feiten van Epstein werden gepleegd in ongenade was gevallen. Welke invloed heeft dit op een dochter? Die vraag zal ook worden beantwoord volgens de producenten van die serie.

Het zal gaan om een gelimiteerd seizoen van een onbekend aantal afleveringen. Mogelijk zal het gaan lijken op de serie The Loudest Voice, waarin per belangrijk jaar een beeld wordt geschetst van Fox News-baas Roger Ailes, in zijn zoektocht naar de complete macht. Er is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn en wie in de huid zal kruipen van Epstein en Maxwell.