Van der Poel demonstreert in Hulst en pakt derde winst in drie dagen tijd

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Wereldbeker in Hulst gewonnen. De wereldkampioen in het veld reed in de tweede van tien ronden weg bij de rest en won met anderhalve minuut voorsprong voor Wout van Aert. Voor de 25-jarige was het zijn derde zege in drie dagen. Eerder won hij ook al in Baal en Gullegem.

De beste start was voor Toon Aerts maar al snel in de wedstrijd nam Van der Poel het over van de Belg. In de tweede ronde plaatste de Nederlandse wereldkampioen al zijn aanval en niemand kon de 25-jarige wereldkampioen volgen. In het vervolg van de wedstrijd liep de Nederlandse alleskunner op de fiets alleen maar verder uit en won uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee.

Achter de wereldkampioen maakten Van Aert en Tom Pidcock er een mooie strijd van om de tweede plaats, die in de laatste ronde in het voordeel van de Belg werd beslecht. De jonge Engelsman werd derde op 1.49 van Van der Poel. Lars van der Haar werd zesde op ruim drie minuten, jongeling Ryan Kamp negende en Corné van Kessel, als tiende, waren de overige Nederlanders in de top tien.