FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 januari 2021

Random Pics van de Dag #197

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

WK darts: Price wereldkampioen na 11 gemiste matchdarts tegen Anderson

Darter Gerwyn Price heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekroond tot wereldkampioen. In het Alexandra Palace in Londen was de 35-jarige Welshman te sterk voor tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson: 7-4.

Anderson begon prima en pakte de eerste twee legs, maar vervolgens liet hij flink wat kansen liggen en daar profiteerde Price van door de openingsset te pakken. Met onder meer een 128-finish rechtte Anderson wel rap de rug en pakte hij de tweede set, waardoor het weer gelijk stond.

In set drie gooide Price stevig door en een 170-finish van Anderson kon niet voorkomen dat hij met het beste setgemiddelde van het WK op 2-1 kwam. Hij bleef lekker finishen en door onder meer 84 en 120 uit te gooien kwam de schreeuwende Welshman op een 3-1 voorsprong.

Price bleef magistraal finishen: 83 ging uit, 97 ging er ook strak in en voor Anderson het wist stond het al 4-1 voor Price. Dat werd gevolgd door een werkelijk magistrale zesde set, met legs in elf, twaalf en tien darts - in de laatste van die legs ging de negendarter op dubbel-12 mis, het was het hoogste setgemiddelde ooit op het WK met 136,6 punten.

Nog eens een elfdarter hielp Price op weg, maar Anderson won de set zowaar via een vijfde leg. Een dergelijke leg bracht Price wel op een 6-2 voorsprong en in die negende set speelde hij zich ook naar een 2-0 voorsprong - het leek gedaan. Ineens ging het echter trillen bij Price, die de ene na de andere matchdart liet liggen.

Anderson bleef wonderbaarlijk in leven en won set negen, gevolgd door twee gewonnen legs. Vervolgens kwam Price dan weer terug en in de beslissende leg maakte hij het na in totaal maar liefst elf gemiste matchdarts dan toch met 7-3 af.

Gary Anderson - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Gary Anderson - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Hoe reageer je op de perma-gekwetsten?

Nou.. Gewoon zo:

En ook nog een paar van de doodsbedreigingen, verstuurd door de moreel oh zo verhevenen onder de Twidiots:

Dakar: Price wint eerste etappe, Brabec levert tijd in

Toby Price heeft in de Dakar Rally 2021 bij de motoren meteen de eerste slag geslagen. De Australiër was in de 277 kilometer lange proef in Saudie Arabië tussen Jeddah en Bisha 23 seconden sneller dan Kevin Benavides. Favorieten Ricky Brabec en Joan Barreda reden verkeerd en verloren een kwartier.

Brabec en Barreda waren de snelste in de proloog geweest om de startvolgorde voor de eerste etappe te bepalen, maar raakten al vroeg de weg kwijt. Dit kostte hun een kwartier, terwijl Price de juiste weg wel makkelijk wist te vinden en meteen een eerste slag sloeg. Paul Spierings was op bijna een uur de eerste Nederlander op plek 48. Mogelijk krijgt hij nog wat tijd terug omdat hij onderweg stopte om hulp te verlenen aan een andere deelnemen.

Tour de Ski: Bolshunov consolideert, Diggins maakt grote indruk

De derde etappe van de Tour de Ski is zondag afgewerkt in het Zwitserse Val Müstair, waar ook de eerste twee etappes gehouden werden. Zondag stond een achtervolging in vrije stijl op het programma, waarbij gestart werd met de in het klassement geldende verschillen - de verschillen aan de finish vormden dan ook het nieuwe klassement.

Mannen (15km)
Tour de Ski-leider Alexander Bolshunov vertrok met een minuut voorsprong, wat door achtervolgers Artem Maltsev en Dario Cologna al snel verkleind werd tot zo'n vijftig seconden. Cologna moest halverwege echter afhaken bij Maltsev, die het gat richting zijn landgenoot verder ongeveer gelijk hield: hij finishte 53 seconden na Bolshunov als tweede.

De strijd om plek drie ging lange tijd tussen de teruggezakte Cologna, de Russen Ivan Yakimushkin en Denis Spitsov en de Fransman Maurice Manificat, die het tempo daar aanvoerde. Daardoor moesten Cologna en Yakimushkin eraf en na een mooie eindspurt schudde hij ook Spitsov af. De Rus noteerde wel de snelste tijd van de dag, hij was drie tienden sneller dan Manificat, die vier seconden voor hem was gestart.

De uitslag van de achtervolging is ook de stand in het klassement en dus gaat Bolshunov daar aan de leiding, voor Maltsev (+0:53), Manificat (+1:07) en Spitsov (+1:10), met verder alleen Cologna, Yakimushkin (beiden +1:34) en Clement Parisse (+1:48) nog binnen twee minuten van de leiding.

Vrouwen (10km)
Linn Svahn ging van start met zo'n twintig seconden voorsprong op de Amerikaanse dames Jessie Diggins en Rosie Brennan en haar eigen landgenote en topfavoriete Frida Karlsson. Dat trio kwam vrij snel bij Svahn aan, die vervolgens enige tijd haar karretje aan kon haken, alvorens het tempo van Karlsson te moeten laten gaan.

In de slotfase kreeg Karlsson het juist moeilijk en nadat Diggins een versnelling bijschakelde haakte de Zweedse af. Brennan kon haar landgenote nog even bijbenen, maar Diggins bleef maar knallen en was niet te verslaan: ze won met vijf tellen voorsprong op Brennan, die Karlsson dan weer vijf seconden aan de broek gaf. De rest, aangevoerd door de Sloveense sprintster Anamarija Lampic, zat op bijna een minuut of meer.

De Tour de Ski gaat dinsdag verder in het Italiaanse Toblach.

Schulting oppermachtig op NK shorttrack

Suzanne Schulting is in Heerenveen met overmacht Nederlands kampioen shorttrack geworden. de olympisch kampioene op de 1.000 meter won in Thialf alle drie de afstanden.

Achter Schulting eindigde Xandra Velzeboer als tweede, Selma Poutsma werd derde. Rianne de Vries en Yara van kerkhof stelden teleur met slechts de vijfde en zesde plaats.

Bij de mannen was er meer spanning.  Friso Emons leek verrassend op weg naar de titel maar hij viel op de slotafstand waardoor de titel uiteindelijk naar Dylan Hoogerwerf. Achter Hoogerwerf en Jens van ’t Wout werd Emons nog wel derde in het klassement. Sjinkie Knegt legde daarin beslag op de vierde plaats.

Voor Daan Breeuwsma liep het toernooi uit op een drama. De kampioen van 2018 en 2019 lag op kop toen hij in de laatste bocht van de 1000 meter ten val kwam en niet veel later werd hij ook nog op de 500 meter gediskwalificeerd na een valse start.

Overwinning Viruswaarheid dwingt kabinet tot wetswijziging

Om te voorkomen dat mensen, die vanuit het buitenland terugreizen naar Nederland, het coronavirus met zich meebrengen houdt het kabinet vast aan de verplichting van een negatieve PCR-testuitslag voor reizigers uit hoog risicogebieden. Op 31 december heeft het kabinet al laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag over de verplichte negatieve testuitslag voor reizigers die per vliegtuig naar Nederland komen.

Vanwege het grote belang dat het kabinet hecht aan de verplichte negatieve testuitslag, is naast het instellen van hoger beroep, besloten deze verplichting op te nemen in een ministeriële regeling onder de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19. Deze ministeriële regeling gaat in op 4 januari. Voor reizigers naar Nederland blijft de situatie dus ongewijzigd.

Lees ook: Overwinning Viruswaarheid: 'eis negatieve coronatest bij binnenkomst Nederland is tegen de wet'

Om iedere discussie over de juridische grondslag voor zover nodig te beslechten heeft het kabinet besloten om met de grootst mogelijke spoed de Wet Publieke Gezondheid te wijzigen. Een voorstel daartoe zal op korte termijn ter advisering worden voorgelegd aan de Raad van State en daarna aan beide Kamers.

Dit alles doet het kabinet omdat het noodzakelijk is de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Daarom blijft het kabinet benadrukken alleen op reis te gaan als het strikt noodzakelijk is. Vakantie en familiebezoek zijn niet-noodzakelijke reizen. Mensen die uit hoog risicogebieden komen, moeten in Nederland tien dagen in thuisquarantaine.

Het kabinet heeft de Tweede Kamer vandaag geïnformeerd via een Kamerbrief en de ministeriële regeling is gepubliceerd in de Staatscourant.

Oostenrijkse rodelaars stunten in en tegen Duitsland

In het Duitse Königssee, de thuisbasis van de sport, is de eerste World Cup rodelen van het kalenderjaar afgerond. Zondag kwamen de vrouwen in actie, gevolgd door de estafette met in totaal twaalf landenteams.

Vrouwen
Niet verrassend stond Duitsland bovenaan na de eerste run: Julia Taubitz was de snelste, Natalie Geisenberger volgde op 0,109 seconden. Madeleine Egle uit Oostenrijk zat er op 0,120 seconden nog knap bij, terwijl Anna Berreiter op al 0,292 seconden een knappe vierde plek in beslag nam.

Berreiter opende in de tweede run de top-4 door met 0,157 seconden landgenote Dajana Eitberger van de voorlopige eerste plek te stoten. Egle maakte weer indruk en verzekerde zich in elk geval van plek drie, ze dook 0,31 seconden onder Berreiter's tijd door.

Geisenberger leek niet helemaal comfortabel op de slee te liggen, maar hield wel 0,058 seconden over op Egle. Op Taubitz stond echter geen enkele maat en met een enorm verschil van 0,310 seconden greep de Duitse de overwinning voor eigen (TV)-publiek.

Estafette
De Noord-Amerikaanse teams waren er voor het eerst dit seizoen bij en Summer Britcher, Jonathan Eric Gustafson en Chris Mazdzer/Jayson Terdiman deden dat namens de VS een stuk beter dan het Canadese team. De Polen deden een mooie aanval, maar Klaudia Domaradazka had teveel ingeleverd om nog kans te maken de Amerikaanse tijd te kloppen.

De eerste uitdaging kwam uit Italiaanse richting en Andrea Vötter, Dominik Fischnaller en Ludwig Rieder/Patrick Rastner bleken maar liefst 1,175 seconden sneller dan de VS. Letland volgde: Kendija Aparjode won wat tijd, Arturs Darznieks leverde het weer in, maar de gebroeders Andris en Juris Sics maakten precies genoeg goed en doken 0,006 seconden onder de Italiaanse tijd door.

Viktoriia Demchenko en Roman Repilov bouwden voor Rusland een voorsprong op, Vsevolod Kashkin/Konstantin Korshunov hielden 0,206 seconden over voor de leiding. Dat bleef niet lang staan, want Madeleine Egle, Nico Gleirscher en vooral Thomas Steu/Lorenz Koller hielpen Oostenrijk naar een nog veel snellere tijd: ze waren 0,804 seconden sneller dan de Russen.

Alleen de Duitse ploeg stond nog bovenaan en Julia Taubitz deed wat ze moest doen, maar daarna ging het fout: Felix Loch leverde nota bene op zijn thuisbaan maar liefst drie tienden in en Toni Eggert/Sascha Benecken konden dat niet meer goedmaken, waardoor de Duitsers op 0,193 seconden als tweede eindigden.

Polen slaan grote slag in Vierschansentournee na falen leiders

In het Oostenrijkse Innsbruck is het klassement van de Vierschansentournee flink overhoop gegooid. De derde en voorlaatste wedstrijd van het prestigieuze toernooi leverde een ommekeer op in vooral Pools voordeel.

In de eerste ronde deed de Pool Kamil Stoch een gooi naar de eindzege door de beste sprong te noteren, vlak voor de Sloveen Anze Lanisek. Ryoyu Kobayashi uit Japan, de Oostenrijker Michael Hayböck en Stoch's landgenoten Dawid Kubacki, Piotr Zyla en Andrzej Stekala volgden.

Het klassement in de tournee werd gelijk op z'n kop gegooid, want leider Halvor Egner Granerud haalde met de 29e plek met de hakken over de sloot de finaleronde en zakte in het tussenklassement weg achter zowel Stoch als Kubacki. Karl Geiger bleef zelfs steken op plek dertig en viel van de tweede plaats terug naar plek vier, ruim achter de twee Polen.

Nog nooit stonden de nummers één en twee in de tournee na de eerste ronde slechts 30e en 29e, maar toch openden Geiger en Granerud de finaleronde. Dat deden ze allebei uitstekend en opvallend genoeg was het verschil in Granerud's voordeel slechts één tiende van een punt, waardoor er tussen de twee leiders onderling in het klassement eigenlijk niks veranderde - alleen kwamen de Polen er overheen.

De nummer vijf in het klassement, Markus Eisenbichler, viel met plek vijftien in ronde één ook fors tegen, maar herstelde zich vrij aardig in de finale. Stekala opende de strijd om de dagwinst, maar viel elf plekken terug. Zyla pakte de leiding over, Kubacki sprong er overheen en nam ook de virtuele tourneeleiding over van Granerud, hoewel de schade voor de Noor nog flink beperkt bleef.

Hayböck kon het met zijn tweede sprong niet bolwerken en ook Kobayashi viel enkele posities terug, met nog twee man bovenaan de schans. Lanisek sprong uitstekend en verzekerde zich in elk geval van plek twee, maar daar bleef het bij: Stoch haalde uit met een indrukwekkende sprong en werkte zich naar een ruime overwinning én een ruime leiding in het algemeen klassement.

Woensdag wordt de Vierschansentournee beslist, dan wordt in het Oostenrijks Bischofshofen de vierde en laatste wedstrijd gesprongen. Kubacki staat op plek twee in het klassement en heeft nog een kansje op de eindwinst, Granerud en Geiger hebben eigenlijk al een wonder nodig - hoewel dat natuurlijk altijd mogelijk is, zoals de Polen zondag lieten zien.

Van der Poel demonstreert in Hulst en pakt derde winst in drie dagen tijd

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Wereldbeker in Hulst gewonnen. De wereldkampioen in het veld reed in de tweede van tien ronden weg bij de rest en won met anderhalve minuut voorsprong voor Wout van Aert. Voor de 25-jarige was het zijn derde zege in drie dagen. Eerder won hij ook al in Baal en Gullegem.

De beste start was voor Toon Aerts maar al snel in de wedstrijd nam Van der Poel het over van de Belg. In de tweede ronde plaatste de Nederlandse wereldkampioen al zijn aanval en niemand kon de 25-jarige wereldkampioen volgen. In het vervolg van de wedstrijd liep de Nederlandse alleskunner op de fiets alleen maar verder uit en won uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee.

Achter de wereldkampioen maakten Van Aert en Tom Pidcock er een mooie strijd van om de tweede plaats, die in de laatste ronde in het voordeel van de Belg werd beslecht. De jonge Engelsman werd derde op 1.49 van Van der Poel. Lars van der Haar werd zesde op ruim drie minuten, jongeling Ryan Kamp negende en Corné van Kessel, als tiende, waren de overige Nederlanders in de top tien.

Betsema oppermachtig in Hulst, Brand zeker van eindzege Wereldbeker

Denise Betsema heeft de wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst op haar naam geschreven. De 27-jarige veldrijdster won met meer dan één minuut voorsprong op Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado.

Betsema nam vanaf de start al de kop en kreeg in eerste instantie Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en de 19-jarige Hongaarse Kata Blanka Vas met zich mee. Ook Marianne Vos zat er in de openingsronde nog goed bij, maar zou in het vervolg van de wedstrijd geen rol spelen en zou uiteindelijk elfde worden.

Brand, de leidster in het wereldbekerklassement, had een mindere start maar kwam na de eerste ronde langzaam opzetten. Ze fietste al snel in de top drie van de wedstrijd, maar op dat moment reed Betsema al alleen op kop met een voorsprong van twintig seconden op wereldkampioene Alvarado.

In het vervolg van de wedstrijd reed Betsema steeds verder weg bij anderen, waar Brand ondertussen bij Alvarado was gekomen en haar al snel daarop achterliet. Ondanks dat Brand nu de eerste achtervolgster was op Betsema kwam ze nooit dichter, en aldus reed deze onbedreigd naar haar vierde overwinning van het seizoen. Brand werd op één minuut tweede maar dat was voldoende voor de eindwinst in de wereldbeker. Alvarado maakte verder het podium vol in Hulst.

Klimrek moet weg wegens privacy omwonenden

In Steenwijk moet een klimrek het veld ruimen. Dit heeft de rechter beslist nadat een laagdrempelige oplossing niet mogelijk was. Kinderen zouden vanaf het klimrek bij anderen naar binnen kunnen kijken.

Het zou volgens de kantonrechter, die een kijkje heeft genomen gaan om een vrij hoog klimrek. "Je zou het als verlengstuk van het balkon kunnen zien", aldus de betreffende kantonrechter. Volgens pzc.nl wilde de rechter het eerst via een gesprek onderling willen oplossen, dit is uiteindelijk niet gelukt, schrijft Metro

Voor de initiatiefneemster is het een nederlaag. Zij had via een gewonnen cheque van 1000 euro dit klimrek laten plaatsen om de buurt groener te maken, wat veel vooral omwonende senioren wilden. Zij hoopt dat het klimrek elders in de buurt een betere plek vindt, "Al is dat wel lastig, want je zit hier met allerlei buizen in de grond. Ook moet er aan veiligheidseisen worden voldaan. Toch zou het heel mooi zijn als er een andere plek wordt gevonden. Hier in de buurt spelen veel kinderen en dat willen we graag zo houden”, aldus initiatiefneemster Karin.Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

COVID-19: 7438 nieuwe besmettingen en 47 doden, totaal 821.163 en 11.612

Let op: de cijfers van vandaag en de komende dagen zijn mogelijk niet geheel representatief in verband met de feestdagen.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 7438 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 821.163 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 241 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 2006 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 29 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 704 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 47 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 11.612 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Greetje Tuindwerg achttien jaar oud!

Toch nog een heuglijke dag want 'Greetje Tuindwerg' wordt vandaag achttien lentes jong en de, vooral mannelijke, FOK!kers weten wat dat betekent! Toch ook nog even, om de al te grote feeststemming wat te doen bekoelen, nog eens dat filmpje waarin 'de uitverkorene' op het vliegveld een smoeltje optrekt als ware zij net gedwongen om een gezinsverpakking niet-ecovriendelijk verbouwde, extra zure augurken te consumeren als 'Evil Donald' haar geen blik waardig gunt. Gewoon omdat het kan!

Aangifte tegen PvdA-politica die Duindorp ‘tot de grond toe’ wil laten afbranden

Voorman Richard de Mos van Hart voor Den Haag gaat aangifte doen tegen een PvdA-politica uit Huizen. De vrouw ging op Twitter tekeer tegen de wijk Duindorp waar op oudejaarsdag buiten met veel mensen feest werd gevierd.

Dertien aanhoudingen bij illegaal gokken

In een horecagelegenheid aan de Paviljoensgracht in Den Haag werden zaterdagavond 2 januari twaalf personen aangehouden op verdenking van illegaal gokken, witwassen en identiteitsfraude. Ook werd er één persoon aangehouden nadat hij een poging deed in te rijden op een agent. De politie doet samen met de douane verder onderzoek.

Bezoekers die eten kwamen afhalen bij de horecagelegenheid zouden zijn aangeboden om in een andere ruimte te gokken. Rond 20:30 uur betraden meerdere agenten het pand en troffen zij een speelruimte aan met tafels waarop speelkaarten en cash geld lagen.

Alle aanwezigen werden aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Enkele aanwezigen worden ook verdacht van witwassen en identiteitsfraude. Tijdens het uitvoeren van de aanhoudingen, deed een van de verdachten een poging om met een scooter in te rijden op een agent. Hij is aangehouden voor poging doodslag. In totaal gaat het om dertien mannen met leeftijden van 15 tot 54 jaar. Zij zitten op dit moment nog vast en zullen later worden gehoord. Ook krijgen ze allemaal een proces-verbaal voor het overtreden van de corona-maatregelen.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

32-jarige man aangehouden na verkeersruzie

De politie heeft op 2 januari rond 20:00 uur een 32-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in een woning aan de Papaverstraat in Alblasserdam, na een verkeersruzie op de A15 waarbij een wapen getoond zou zijn. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost door de politie. In de woning en auto werd uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen.

Op 2 januari iets voor 20:00 uur ontstond een verkeersruzie op de A15 nabij Alblasserdam, waarbij een van de automobilisten een op een vuurwapen lijkend voorwerp toonde. Melding hiervan kwam bij de politie binnen die de auto zo snel mogelijk heeft opgespoord. Deze werd aangetroffen bij een woning aan de Papaverstraat in Alblasserdam.

Omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen werd er middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) tot aanhouding overgegaan door de Team Parate Eenheid (TPE). Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost door de politie. Er werd een 32-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

De woning en de auto werden doorzocht, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel stuitte de politie op verdovende middelen in de auto. De politie onderzoekt het incident.

Overval op afhaalrestaurant; politie zoekt getuigen

Zaterdagavond is rond 18.00 uur een restaurant aan de Reiger in Hoorn overvallen door een man. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een wapen. Bij de overval raakte niemand gewond.

Even na 18.00 uur stapte een man de horecagelegenheid binnen waar op dat moment twee medewerkers achter de toonbank stonden. De man liep naar de balie en strekte zijn arm onder het glas. De medewerkers zagen dat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthield. Onder bedreiging van het wapen, eiste de overvaller geld. Een van de medewerkers gaf hierop de inhoud van de kassalade aan de man die daarna de zaak verliet in de richting van de Ekster.

De overvaller is tussen de 1,80 en 1,90 meter lang, heeft een slank postuur, blanke huidskleur, lichte ogen en is rond de 30 à 35 jaar oud. Op het moment van de overval droeg hij een donkere winterjas met capuchon die hij op had, een donkere trainingsbroek met witte streep aan de zijkant en een mondkapje.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vier verdachten aangehouden voor bedreiging

In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier verdachten aangehouden voor bedreiging en het bezitten van op vuurwapens gelijkende voorwerpen die voor afdreiging geschikt zijn.

De verdachten zijn: een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom, een 18-jarig meisje uit Bergen op Zoom, een 18-jarige jongen uit Hoogerheide en een 16-jarige jongen uit Steenbergen. De eerste drie werden aangehouden in een personenauto op de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom, de laatste werd op het politiebureau aan het Emplacement in Bergen op Zoom aangehouden.

De politie acteerde op een melding van een bedreiging van twee inwoners van Bergen op Zoom. Zij deden aangifte hiervan. Drie verdachten werden gecontroleerd in hun auto. Bij de veiligheidsfouillering werd bij de 18-jarige jongen uit Hoogerheide een BB-gun met munitie aangetroffen. Die is in beslag genomen. Ook troffen de agenten bij een doorzoeking van de auto nog 100 stuks knalvuurwerk aan. Alle inzittenden van de auto zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Bij de insluitingsfouillering van de 18-jarige jongen uit Hoogerheide bleek dat hij in zijn onderbroek nog een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had zitten. Ook dat is in beslag genomen.

De vierde verdachte, de 16-jarige jongen uit Steenbergen, had in de tussentijd vermoedelijk in de gaten dat zijn maatjes waren aangehouden en ging verhaal halen op het politiebureau. Daar werd hij ook aangehouden. Ook hij is ingesloten in een politiecel.

De vier worden zondag gehoord door rechercheurs.

Jongen opgepakt na mishandelen Boa

Een controle van een groep jeugd is zaterdagmiddag uitgelopen op de mishandeling van een opsporingsambtenaar door één persoon uit die groep. Hij wilde vuurwerk afsteken en de boa probeerde dat te voorkomen.

Op zaterdag 2 januari 2021 om 14.50 uur spraken vier opsporingsambtenaren van de gemeente Tilburg een groep jeugd aan op de Matterhornstraat. Op het voetbalveld werd gevoetbald en er was ook publiek bij langs de lijn. In totaal ging het om een groep van 40 à 50 jongeren. De boa’s wilden de jongeren wijzen op de coronaregels. Het grootste gedeelte van de groep ging ook daadwerkelijk weg. Op dat moment stak één van de jongens vuurwerk af. De boa’s liepen naar hem toe om te voorkomen dat hij dat weer zou doen. De jongen gooide toen de aansteker in het gezicht van de boa en rende weg. Hij kon vastgepakt worden. Maar twee andere jongens schoten hem te hulp en duwden tegen de boa aan zodat hij los moest laten.

Na een korte achtervolging kon de boa de jongen weer te pakken krijgen maar die begon direct te slaan. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen in zijn gezicht en op zijn keel. De boa kon de jongen onder controle krijgen en zijn collega’s schermden hem af omdat enkele andere jongeren zich er mee bemoeiden en opnames maakten. Na enkele minuten kwam de opgeroepen politie ter plaatse die de verdachte overnam. De ambtenaar deed aangifte en gaf aan zich door een dokter te laten nakijken. Hij is van het incident erg geschrokken.

Aanhoudingen en ME-inzet in Coevorden

De politie heeft zondagochtend 3 januari rond 01.30 uur een einde gemaakt aan een samenscholing van enkele tientallen mensen. Zij hadden afval in brand gestoken op de kruising van de Jozef Israëlstraat en Rembrandtlaan in Coevorden. Ook werden er vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden.

Toen politieagenten opriepen het vuur te doven en weg te gaan, werd er vuurwerk in hun richting gegooid. Dit is levensgevaarlijk. Het is dan voor politieagenten zonder extra bescherming te gevaarlijk om op te treden. Daarom werd de Mobiele Eenheid (ME) opgeroepen.

Vijf aanhoudingen
De ME heeft daarop kort opgetreden. In totaal hielden agenten vijf mensen aan. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 uit Hoogeveen en een man van 26 uit Emmen. Zij zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bekeurd wegens baldadigheid

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens bekeurd vanwege baldadigheid. Het betreffen twee 17-jarige inwoners van ’s-Heerenhoek.

Om ongeveer 02.45 uur meldde een getuige dat er jongens op het dak van de sporthal in de Pastoor Fronhoffstraat klommen. Het signalement van de jongens werd doorgegeven en meerdere agenten gingen in de buurt op zoek. Door hen werd geconstateerd dat de regenpijp van de sporthal vernield was. Of er nog meer schade is aangericht zal in de loop van de zondag bekeken worden.

De getuige meldde ondertussen dat de jongens zich hadden verstopt in de bosjes. Een hondengeleider werd ter assistentie opgeroepen. Toen gewaarschuwd werd dat de hond ingezet zou worden en de politiehond in de bosjes ging zoeken vloog één van de jongens uit de bosjes. Hij rende recht in de armen van een van de agenten. De andere jongen werd liggend in de bosjes aangetroffen.

De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld.

Price onttroont bij wereldtitel Van Gerwen als nummer één

Gerwyn Price kan zondag niet alleen voor het eerst wereldkampioen darts worden. Mocht hij de finale van Gary Anderson winnen, dan neemt Price ook de nummer één positie van de wereldranglijst over van Michael van Gerwen. De Brabander voert de wereldranglijst al zeven jaar aan.

Mocht Price van Anderson verliezen, dan blijft Van Gerwen de nummer één op Order of Merit, die is gebaseerd op het verdiende prijzengeld over een periode van twee jaar. De positie van de drievoudig wereldkampioen staat op het spel door zijn uitschakeling in de kwartfinales, waarin hij een pijnlijke 0-5-nederlaag tegen Dave Chisnall leed.

Van Gerwen verdedigde voorafgaand aan dit WK een voorsprong van 500.000 pond (563.000 euro) op Peter Wright, de nummer twee van de wereld, en ruim 650.000 pond op Price. Wright moest minimaal hetzelfde presteren als Van Gerwen om in aanmerking te komen voor de nummer één-positie, maar hij liet zich al in de derde ronde verrassen door Gabriel Clemens. 

Van Gerwen had 500.000 pond van zijn wereldtitel van twee jaar geleden te verdedigen. Price behaalde twee jaar geleden slechts de tweede ronde. Mocht Price kampioen worden dan verdient hij 500.000 pond. Als hij de finale verliest, dan krijgt hij 200.000 Britse pond en blijft hij de mondiale nummer drie.

Order of Merit - voorafgaand het WK
1. Michael van Gerwen (Ned) 1.494,750 pond
2. Peter Wright (Sch) 1.011,000 pond
3. Gerwyn Price (Wal) 832,500 pond
4. Michael Smith (Eng) 601,750 pond
5. Rob Cross (Eng) 536.000 pond
6. Nathan Aspinall (Eng) 532,750 pond
7. James Wade (Eng) 442,500 pond
8. Dave Chisnall (Eng) 390,750
9. Dimitri Van den Bergh (Bel) 377,750
10. Ian White (Eng) 358.500 pond

Anderson stijgt sowieso van de dertiende naar de achtste plaats. De tweevoudig wereldkampioen passeert Glen Durrant, Ian White, Daryl Gurney, Dimitri Van den Bergh en Michael Smith. Bij het pakken van zijn derde wereldtitel klimt hij zelfs ten koste van James Wade, Chisnall, Nathan Aspinall en Rob Cross naar de vierde plaats.

Van Gerwen voert de wereldranglijst sinds 1 januari 2014 aan. De drievoudig wereldkampioen nam die positie destijds dankzij zijn eerste wereldtitel over van Phil Taylor. 

FOK! Wat een weer: kans op mist of een bui

De ochtend begint met veel bewolking en op veel plaatsen is het nevelig. Vanochtend is het vrijwel overal droog en is de zon in het noorden mogelijk nog heel even te zien. Vanaf de middag trekt van het zuidoosten uit een gebied met bewolking en regen over het zuiden en midden van het land. Vooral in het zuidoosten valt de neerslag deels als natte sneeuw. In de Limburgse heuvels kan de sneeuw mogelijk tijdelijk blijven liggen en dan zou het daar glad kunnen worden. De middagtemperaturen liggen rond 4°C. De noordoostenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in het Waddengebied naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar maandag blijft het bewolkt met af en toe lichte (mot)regen. Vooral in het zuidoosten blijft de kans op natte sneeuw aanwezig, maar gladheid wordt niet verwacht. Alleen de Limburgse heuvels maken hier een kleine kans op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C in het zuidoosten tot +4°C in het noordwesten en er staat een matig noordoostenwind. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Maandag overdag verandert er weinig in het weerbeeld. Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er lichte (mot)regen, soms kan er natte sneeuw voorkomen, vooral in het zuidoosten. De maximumtemperatuur komt uit rond 3°C en de noordoostenwind blijft stevig doorstaan waardoor het voor het gevoel kouder is. Boven land is de wind matig, langs de kust krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Een kerkje waar ik gisteravond langs liep
Een kerkje waar ik gisteravond langs liep

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
©FOK.nl e.a.