Super Nintendo World in Japan opent 4 februari haar deuren

Nintendo en Universal Studios Japan laten weten dat we vanaf 4 februari in een echte Mario-kart kunnen stappen in het Mario-pretparkgedeelte in Universal Studios Japan in Osaka.

In de onderstaande impressietrailer zie je verschillende gebieden in het park, waaronder Bowser's Castle, waar je Mario Kart: Koopa’s Challenge vindt, een interactieve racetrack in het Mario Kart-pretpark. Elke kart heeft vier zitplaatsen, een AR-headset voor elke inzittende en een stuur waarmee je door het Mushroom Kingdom kunt rijden, al is het onrails. Tijdens de rit kun je net als in het spel koopa shells naar andere racers gooien.

In de trailer zie je ook gebieden die door Nintendo worden beschreven als een geheel nieuw soort spelervaring, waar gasten kunnen springen en blokken kunnen slaan en virtuele munten kunnen verzamelen, net als Mario. Gasten kunnen Power-Up-bands kopen en deze synchroniseren met hun smartphones om hun score bij te houden, terwijl ze andere gasten bevechten om de hoogste score. Je ziet ook Yoshi's Adventure, een familie-attractie waarmee je op Yoshi's rug kunt springen om met Toad mee te gaan op een schattenjachtavontuur.

Covid-19 moet maar snel oprotten, een vakantiebestemming hebben we nu al.