Schansspringer Granerud haalt uit en pakt eerste World Cup-zege

Schansspringer Halvor Egner Granerud heeft de eerste World Cup-overwinning uit zijn carrière te pakken. De Noor was de beste bij de afsluiting van het weekeinde in het Finse Ruka, vooral dankzij een geweldige tweede sprong.

In de eerste ronde was Markus Eisenbichler weer eens bijzonder overtuigend. De Duitser sprong een forse voorsprong bij elkaar ten opzichte van de Noor Robert Johansson, de Sloveen Anze Lanisek en Johansson's landgenoot Halvor Egner Granerud. De Duitser Karl Geiger en de uiterst verrassende Est Artti Aigro deelden de vijfde plek, terwijl met name Dawid Kubacki uit Polen en diens landgenoot Kamil Stoch - net als de tussen hen in staande Noor Johann André Forfang - nog mochten dromen van het podium.

Aigro viel in de tweede ronde terug naar de laatste plek van de finalisten, Geiger leverde ook een paar plekken in en Kubacki won er juist een paar. Granerud knalde er een dijk van een sprong uit en nam de leiding over, waarna Lanisek erg matig sprong en ver terugviel. Johansson leverde ook al vier plekken in, met alleen Eisenbichler nog bovenaan de schans. De Duitser kon het echter ook niet bolwerken en dus ging de winst voor het eerst in zijn carrière naar Granerud, voor Eisenbichler en Kubacki.