Spannend einde voor matige NASCAR-race

Op de Kansas Speedway is zondagavond de eerste race van de laatste volledige playoffronde in de NASCAR Cup Series verreden. Acht coureurs maken nog kans op de titel en na deze race zijn er nog maar drie te gaan.

De race ging van start met de acht overgebleven playoffcoureurs voorop, aangevoerd door Chase Elliott, Joey Logano, Kurt Busch en Kevin Harvick. Zonder noemenswaardige zaken en met Elliott op kop werd de competition caution bereikt, waarna de race echt kon beginnen.

Stage één was verder echter niet bijster interessant: Elliott won 'm na een niet al te geweldig duel met Harvick. De tweede stage werd even onderbroken door wat licht contact tussen Erik Jones en Matt Kenseth, waardoor er wat troep op de baan lag, maar verder was het op de laatste ronde na weer niet zo enerverend: dit keer won Denny Hamlin de stage, voor Harvick.

De laatste honderd ronden begonnen met Kyle Busch op kop: hij was niet gestopt voor nieuwe banden, de achter hem rijdende Logano en Aric Almirola haalden er twee en wonnen zo veel plaatsen - Harvick had wel gewoon vier nieuwe banden en de veteraan nam daarmee de leiding in handen.

Hamlin viel al rap ver terug: hij raakte de muur en moest een snelle stop maken om zijn leeglopende rechterachterband te vervangen, wat hem een ronde achterstand opleverde. Kurt Busch kende een nog veel groter probleem: hij begon terug te vallen en een rondje later plofte zijn motor, einde verhaal, mogelijk ook gelijk voor zijn titelkansen.

De caution was een feit en de meeste coureurs kwamen weer binnen, in de wetenschap dat het mogelijk - maar niet zeker - zou lukken om verder de finish te halen, mits er wat brandstof gespaard werd. Met Harvick en Kyle Busch voorop konden we door, Logano en Ryan Blaney zaten strak in het wiel.

Kyle Busch viel rap terug, Harvick nam de touwtjes in handen tot Tyler Reddick zachtjes de muur raakte: caution en nagenoeg iedereen kwam toch weer binnen voor nieuwe banden, waarna Logano voorop reed. Zo ontstond een mooi duel, waar Logano constant onderin en Harvick constant bovenin reed, de twee leken perfect aan elkaar gewaagd te zijn.

Dat duel ging zo'n veertig ronden door, tot en met de laatste: Logano hield Harvick constant net van het lijf en schreef zijn derde overwinning van het seizoen bij, zijn eerste sinds maart.