Tour: Etappe 21 - Sprinten op de Champs-Élysées

Het is zover, de Tour de France zit erop. Nou ja, wat het klassement betreft is het gedaan na de geweldige ontknoping van zaterdag. Tadej Pogacar is nog geen 22 jaar, maar in een werkelijk epische tijdrit legde hij Primoz Roglic ongenadig op de pijnbank. Jumbo's Sloveen verloor de Tour na twee weken in het geel gereden te hebben, Pogacar pakt 'm met een kleine minuut voorsprong - een werkelijk fantastisch einde met een meer dan verdiende winnaar.

Vandaag is de laatste etappe en dan weten we inmiddels wel hoe laat het is: champagne en al dat gedoe tot aan Parijs, beetje lachen, betje bijpraten. In Parijs gaan we rondjes rijden tot het tijd is om af te sprinten op de Champs-Élysées. Rellende_Rotscholier beschrijft het parcours hier nog even, een 21e en laatste prachtige voorbeschouwing van deze Tour.

De slotrit gaat om kwart voor vier van start, rond zes uur zou men in Parijs aan moeten komen en de finish volgt dan een klein uurtje later. De NOS, Sporza en Eurosport zijn er allemaal vanaf het begin bij.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)