Roglic verliest geel in tijdrit, Pogacar wint Tour

Tadej Pogacar zal morgen worden gehuldigd als de winnaar van de Tour de France van dit jaar. In de een-na-laatste etappe, een tijdrit van 36 kilometer van Lure naar La Planche des Belles Filles, maakte de 21-jarige Sloveen de 57 seconden die hij, voorafgaand aan vandaag, achterstond op Primoz Roglic meer dan goed. Hij won de tijdrit in een tijd van 55 minuten en 55 seconden. Roglic kwam niet verder dan 57,51 waarmee hij vijfde werd. Overigens heeft Roglic ook de witte trui en de bergtrui gewonnen.

Remi Cavagna, de Frans kampioen tijdrijden, had met 57 minuten en 54 seconden lang de beste tijd en was ook in alle tussenpunten het snelste. Veel renners beten zich dan ook stuk op die tijd.

In de strijd tussen Roglic en Pogacar was het Pogacar die bij het eerste meetpunt dertien tellen sneller was. Pogacar bouwde die voorsprong wat op en bij het tweede tussenpunt waren er nog maar 21 seconden over van de voorsprong van Roglic in het algemeen klassement. De laatste vijf kilometer zouden dus spannend worden. Pogacar bleef harder rijden dan zijn landgenoot en 4 kilometer voor de meet had Pogacar alle 57 seconden goedgemaakt. Roglic probeerde alles maar moest lijdzaam toezien dat zijn landgenoot veel sneller was.

Richie Porte steeg naar de derde plek in het eindklassement doordat Mikel Lopez een slechte tijrit reed.