Wolff: "Red Bull zal zeer sterk zijn in Hongarije"

Ondanks twee overwinningen in Oostenrijk manoeuvreert Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn team toch in de underdogpositie voor de Grand Prix van Hongarije. Vooral de temperatuur op de Hungaroring werkt in het voordeel van Red Bull, aldus Wolff.

"Ik weet 100 procent zeker dat ze in Hongarije zeer sterk zullen zijn. Het is een circuit waarop zij in het verleden altijd sterk gepresteerd hebben. Wij hebben ons de afgelopen jaren ook verbeterd maar het waren voor ons altijd zware weekenden. Hoge temperaturen zijn nog altijd onze zwakke plek. Op zondag kan het wel dertig graden worden", aldus Wolff zo lezen we op de site van GPUpdate.

Ook is de Oostenrijker niet op alle gebieden tevreden over de Mercedes. "We verliezen op lage snelheid. Met name in bochten drie en vier (van de Red Bull Ring), dat leek onze zwakke plek. Op alle andere punten, op rechte stukken en in snelle bochten, zijn we snel. We moeten blijven ontwikkelen en de auto beter leren kennen. Boedapest wordt weer een heel ander verhaal. Veel downforce, veel van die langzamere bochten. We zullen zien hoe het uitpakt."