NASCAR: Double header op Tricky Triangle afgetrapt, 39 keer is scheepsrecht

Een heuse double header in de NASCAR Cup Series: twee races op de altijd lastige driehoek van de Pocono Raceway. Zaterdagavond stond de eerste race op het programma, zondagavond volgt er nog één, vanaf tien uur live te zien op Ziggo Sport.

Na een dik uur vertraging wegens de regen kon het groen gezwaaid worden op de Tricky Triangle, met Aric Almirola op poleposition. Na twaalf ronden volgde de competition caution om de boel wat af te stellen op de omstandigheden, zonder dat er veel gebeurde: Almirola ging aan de leiding, Joey Logano en Ryan Blaney volgden.

Kort na de herstart kwam Quin Houff in beeld, dan weet je het wel: caution, want de jongeman was gespind. De rest van de eerste stage werd gedomineerd door Logano, die de stagewinst dan ook pakte. De volgende caution kwam richting het einde van stage twee: John Hunter Nemechek ging ietwat overenthousiast langs JJ Yeley, waarbij hij diens band kapot sneed.

Vrij snel daarna konden we door, maar dat duurde niet lang: Erik Jones moest bij het inhalen van een achterblijver wat van zijn gas, wat ervoor zorgde dat rookie Tyler Reddick hem raakte, met een flinke klap voor beiden tot gevolg. Almirola had ondertussen de leiding weer in handen en zijn eerste stagewinst van het jaar kwam niet meer in gevaar, voor Logano en Martin Truex.

Jones en Reddick in de problemen

Met Almirola en Logano op de voorste rij gingen de laatste vijftig ronden van start. Logano viel al snel wat terug, terwijl alleen Kevin Harvick echt bij Almirola kon blijven, met de ietwat verrassende Matt DiBenedetto daar weer achter. Iets minder dan veertig ronden voor de finish maakte het gros van de heren een in principe laatste pitstop, een klein groepje kon nog wat langer op de baan blijven.

Nadat iedereen binnen was geweest, had Harvick de leiding in handen, voor Hamlin. Almirola had als enige topper noodgedwongen vier in plaats van twee nieuwe banden gehaald, wat hem zoveel tijd kostte dat de voorste twee mannen langzaam uit beeld verdwenen. Die twee streden in de laatste ronden om de winst, hoewel Hamlin vooral een fout van Harvick nodig had. Die kwam er niet en dus pakte Harvick na 38 mislukte pogingen eindelijk voor het eerst de winst in Pocono.

In zijn 39e race op Pocono wint Harvick eindelijk