NASCAR gaat weer racen

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat er deze maand weer geracet gaat worden. Uiteraard is de vraag ook of het verstandig is, maar dat zullen we enige tijd later zien.

De laatste race die gewoon in de echte, niet-virtuele wereld werd verreden was de FanShield 500 op de Phoenix Raceway op 8 maart, daarna ging het slot er ook in de NASCAR op. Acht races zijn uitgesteld, vier races werden gewoon gehouden en van de rest is de vraag vooral wanneer ze gehouden worden.

Zoals het er nu uitziet gaan we op zondag 17 mei beginnen met een 400-mijlsrace op de historische Darlington Raceway, op woensdag 20 mei gevolgd door een race over 500 kilometer. De heren coureurs trekken dan door naar de Charlotte Motor Speedway voor de Coca Cola 600 op 24 mei, de dag waarop ook de Indy 500 en de GP van Monaco gepland stonden.

Na de 600 mijl lange klassieker is het op woensdag - de 27e dus - weer raak: 500 kilometer in Charlotte. Hoe het schema er na de double headers in Darlington en Charlotte uit gaat zien is nog de vraag, NASCAR is wel van plan om het gros van de 36 races tellende kalender af te werken.