AerialskiŽrs sluiten World Cup af in stijl

In het Russische Krasnoyarsk is de zevende en laatste World Cup-wedstrijd van het seizoen gehouden voor de freestyleskiërs op de aerials. Op dat onderdeel voeren deelnemers elke ronde een sprong uit, waarbij men vaak behoorlijk hoog de lucht in vliegt.

Bij de mannen gign de winst naar de 19-jarige Zwitser Noé Roth, die in de finale tot 127,40 punten kwam met zijn back-double full-double full-full. Hij versloeg de Rus Pavel Krotov en de Canadees Lewis Irving, die een zogenaamde back-full-full-double full en een back-double full-full-full lieten zien; de termen vliegen je net als de skiërs om de oren op de aerials. Met zijn eerste zege van het seizoen - en zelfs de eerste uit zijn carrière - verzekerde Roth zich van de eindzege in de World Cup. Naaste rivaal Maxim Burov werd vierde en werd in het klassement nog gepasseerd door diens landgenoot Krotov.

Roth wint

Laura Peel was al zeker van de eindwinst bij de vrouwen en de Australische bekroonde haar titel - de eerste na al zeven jaar op rij in de top-10 geëindigd te zijn - met een fraaie zege in de laatste wedstrijd. Met een vrij zeldzame back-full-tuck-full scoorde Peel 96,99 punten en dat was gnoeg om de Chinese Xu Sicun (95,86; back-lay-full-full) en de Amerikaanse Ashley Caldwell (88,83; back-full-double full) te verslaan. Plek twee in het eindklassement ging naar de Chinese Xu Mengtao, voor Aliaksandra Ramanouskaya. De Wit-Russische won één keer en werd twee keer tweede, maar kwam bij de overige vier wedstrijden niet in actie.

Peel wint