Baansprinters Lavreysen en Hoogland naar WK-finale

Op de slotdag van het wereldkampioenschap baanwielrennen in Berlijn gaat Nederland in elk geval nog een keer een gouden medaille pakken. Het individuele sprinttoernooi bij de mannen kent namelijk twee Nederlandse finalisten.

De dit seizoen ongekend dominante Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland namen het in de halve finales op tegen respectievelijk Azizul Awang en Mateusz Rudyk. Lavreysen had geen kind aan de Maleisische Pocket Rocket, terwijl Hoogland de Pool ook in twee heats overtuigend het nakijken gaf.

Keirin vrouwen
Shanne Braspennincx plaatste zich 's ochtends overtuigend voor de kwartfinales. Laurine van Riessen werd in haar heat onderuit geschoffeld door de Russische Daria Shmeleva en moest zich via de herkansingen voor de volgende ronde plaatsen. Dat ging goed: ze won haar herkansingsheat met overmacht.

Om 14.00 uur begint de laatste sessie van dit WK. Kirsten Wild rijdt dan de puntenkoers, Hoogland en Lavreysen strijden om goud, Braspennincx en Van Riessen jagen op keirinmedailles en Jan Willem van Schip rijdt met Yoeri Havik de koppelkoers.