Skeletonseizoen afgetrapt in Lake Placid, Bos 17e

In het Amerikaanse Lake Placid is het World Cup-seizoen in het skeleton afgetrapt. Dat zou een week eerder in Park City gebeuren, maar die baan was nog niet klaar en dus werd uitgeweken naar het oord waar in 1932 en 1980 de Winterspelen gehouden werden.

In de eerste run was een van de langzaamste starters van het veld, de Duitse Jacqueline Lölling, toch weer eens de snelste dankzij haar handelsmerk, een geweldig staaltje stuurkunst. De Oostenrijkse Janine Flock evenaarde haar trage starttijd en was ondanks een vrij matige run slechts twee tienden langzamer, wat plek twee opleverde. De Canadese Mirela Rahneva nam plek drie in beslag, voor de Duitse Tina Hermann, terwijl Kimberley Bos op een prima elfde plek stond.

De tweede run was bijzonder moeilijk voor Bos, die uiteindelijk terug zou vallen naar de zeventiende plek. De Russische World Cup-kampioene Elena Nikitina kwam van de negende naar de vijfde plek met een veel betere run, Hermann passeerde Rahneva met 0,07 seconden. Flock kende een veel betere tweede run en nam de leiding over, tot Lölling naar beneden ging: de Duitse startte weer precies net zo snel als Flock, stuurde weer bijna perfect en won met 0,24 seconden voorsprong.

Lölling opent het seizoen met winst (Pro Shots/Zuma Press)
Lölling opent het seizoen met winst (Pro Shots/Zuma Press)