Amstelveners willen af van 'Drol' op Stadsplein

Het kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein in Amstelveen is niet erg populair. Uit een poll blijkt namelijk dat 90% van de stemmer het kunstwerk, in de volksmond 'De Drol' genoemd, het liefste uit het centrum ziet verdwijnen. Niet alleen buurtbewoners, maar ook kunst en cultuur wethouder Herbert Raat ziet het kunstwerk liever naar een andere plek verhuizen. Dat meldt AT5. 

'De Drol', gemaakt door kunstenaar Armando, is in 2015 als toegangspoort van het Stadshart onthuld om het plein aanzien te geven. Het kunstwerk op het Stadsplein werd eerder al uitgeroepen tot lelijkste kunstwerk van Nederland en dat is volgens buurtbewoners meer dan terecht: 'Elke Amstelvener noemt het 'De Drol' en daar lijkt het ook op. Ik zou er nog geen vijftig euro voor over hebben', vertelt een bewoner.

Wethouder Herbert Raat vindt het kunstwerk niet lelijk, maar denkt dat het op een andere plek beter tot zijn recht zou komen. 'Ze zeggen altijd kunst moet je leren waarderen, maar dit kunstwerk op deze plek, voegt niets toe aan dit plein', legt hij uit. De wethouder denkt dat het kunstwerk op een plek met meer groen beter tot zijn recht komt.

Raat laat weten dat een nieuwe adviescommissie advies uit gaat brengen over een mogelijke verplaatsing van 'De Drol'. Ook laat hij uitzoeken of er juridische afspraken zijn waar rekening mee moet worden gehouden.