Räikkönen tevreden met zijn prestaties in eerste races maar ziet wel verbeterpunten

F1-coureur Kimi Räikkönen kijkt tevreden terug op de eerste drie races van het seizoen. De Fin is wel van mening dat er meer mogelijk is met de Alfa Romeo.

Met een achtste, zevende en negende plaats staat de 39-jarige Räikkönen op de zevende plaats in het wereldkampioenschap. De voormalig wereldkampioen is er van overtuigd dat het nog beter kan als er tijdens de vrije trainingen minder problemen zijn. Zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi verloor in China veel tijd door problemen bij het installeren van de motor. In Bahrein hadden beide koelingsproblemen en konden daarom niet het circuit op.

“Ik denk dat we over het algemeen goed gepresteerd hebben in de races, maar gezien onze snelheid vertrokken we wat ver naar achteren”, aldus de Fin aan Motorsport.com. “We moeten onze zaterdagen verbeteren, en de rest van de trainingen, om ervoor te zorgen dat alles absoluut perfect verloopt. Dan kunnen we volgens mij verder naar voren staan, want ik denk dat we de snelheid hebben. Nu proberen we de hele race terrein goed te maken omdat we verder naar achteren starten.”