Douwe Bob schaamt zich

Zanger Douwe Bob (wie? Nou Douwe Bob!) is door de politierechter veroordeeld tot het betalen van een boete van 1.500 euro. Volgens de rechter is hij schuldig aan het rijden onder invloed in een Biro en het bedreigen van 2 beveiligers in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam op 2 november vorig jaar. Hij gaf aan zich te schamen. 

De zanger was op de bewuste dag aan het borrelen, toen hij te horen kreeg dat zijn vriendin onwel was geworden. Volledig in paniek besloot hij in een Biro te springen en naar het ziekenhuis in Amsterdam-Oost te scheuren. Daar kreeg hij het aan de stok met de beveiligers die hij uitschold en bedreigde. Die hebben Douwe Bob vervolgens buiten de deur gezet en deze op slot gedraaid, zodat hij niet terug naar binnen kon. Vervolgens vatte de gewaarschuwde politie hem in de kraag. De volgende dag ging hij langs met een bos bloemen om zijn excuses aan te bieden. 

De officier van justitie eiste een werkstraf en een rijverbod van vier maanden. De rechter ging hier niet in mee. Omdat Douwe Bob oprecht spijt betuigd heeft en zijn excuses heeft aangeboden, zag ze geen aanleiding om een werkstraf op te leggen.