Jeugdsentiment - breng Loeki de Leeuw terug op TV!

Loeki de Leeuw, wie kent hem niet? De pop die van 1972 tot 2004 de reclame van de STER op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes. Vaak draaiden de filmpjes om Loeki's onhandigheid. Hij had nagenoeg geen tekst, maar zijn vaste kreet "Asjemenou" werd beroemd.

Loeki de Leeuw verscheen eind 2004 voor het laatst in de reclameblokken. Voor de STER waren de kosten van de productie en uitzending de reden om te stoppen met de filmpjes van Loeki, waarvan ieder jaar driehonderd nieuwe werden besteld. Er zijn in totaal meer dan zevenduizend filmpjes van Loeki gemaakt. Loekie keerde daarna nog wel regelmatig terug op andere plaatsen. 

Jan Willen en Jeroen van het NPO Radio 2 programma Jan-Wilem Start Op dat elke werkochtend te horen is tussen 06:00 en 09:00 uur zijn nu een petitie gestart om het eens zo populaire leeuwtje terug te brengen op de TV. In de petitie lezen we: "Loeki de Leeuw moet terug bij de STER! Het leeuwtje was jarenlang dé ster van de reclameblokken op de publieke zenders. Nu, jaren na zijn afscheid, is het gemis van Loeki rond de reclameblokken nog steeds enorm. Breng Loeki Terug!"

Op het moment van schrijven is de petitie al ruim 2.750 keer ondertekend. Hoewel uw redacteur de kans dat de STER gehoor geeft aan de oproep en het leeuwtje herintroduceert tijdens de reclameblokken, uiterst klein acht, is het natuurlijk wel een uiterst goede reden om YouTube aan te slingeren en op zoek te gaan naar oude Loeki-filmpjes. #asjemenou #jeugdsentiment.