ME ingezet op Amsterdam CS om supporters Willem II

ME'ers zijn vanmiddag in actie gekomen op het Centraal Station in Amsterdam. Daar arriveerden supporters van Willem II per trein. Twee perrons zijn afgezet. De club uit Tilburg speelt vanavond in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Een aantal Brabanders was met de trein naar Centraal Station gekomen en blijkbaar was er aanleiding voor de politie om te grijpen.

De perrons 7 en 8 werden ontruimd door de politie. Daardoor was het treinverkeer van en naar Centraal Station ontregeld, omdat andere treinen moesten uitwijken. Die verstoring lijkt inmiddels opgelost, maar de perrons zijn nog altijd afgezet. Een peloton ME'ers heeft de Brabanders omsingeld. Ze zijn afgeschermd door treinen, maar het gezang van de supporters is in het hele station te horen.

Voor en achter het station staan tien ME-busjes. De politie laat weten dat geen enkele Willem II-supporter zich misdragen heeft. Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat weten dat zij onder politiebegeleiding per trein richting de Johan Cruijff Arena vertrekken. Ze kunnen het duel vanavond gewoon bijwonen.