NOS en KNSB verlengen samenwerking met vier jaar

Ook de komende vier jaar zijn de Nederlandse schaatskampioenschappen te zien bij de NOS. De schaatsbond KNSB en de NOS een nieuw contract gesloten voor de komende vier seizoenen. Het gaat om de Nederlandse kampioenschappen langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten.

"Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan het kijken van schaatsen op tv. Het is voor hen en voor ons fijn dat het schaatsen ook de komende vier jaar bij de NOS te zien blijft”, aldus Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB.

"Schaatsen en de NOS horen bij elkaar", zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. "Schaatsen is onderdeel van de Nederlandse cultuur en de Nederlandse topsport. Journalistiek zeer interessant dus. Goed dat we dit de komende jaren op de voet kunnen blijven volgen, bij de NOS, bij de publieke omroep."

Het schaatsseizoen begint komend weekeinde met het Wereldbeker Kwalificatietoernooi in Thialf. Tijdens dit toernooi wordt bepaald wie in het eerste deel van het seizoen de wereldbekerwedstrijden mag gaan rijden. Voor wie nu denkt dat nu iedere scheet bij het schaatsen live wordt uitgezonden, die heeft het mis. Het eerste deel van het schaatsseizoen is vooral in samenvatting op TV te zien. Voor de livebeelden ben je aangewezen op een stream via NOS.nl. 

NOS en KNSB verlengen samenwerking met vier jaar (Pro Shots / Erik Pasman)
NOS en KNSB verlengen samenwerking met vier jaar (Pro Shots / Erik Pasman)