Matthäus is 'egoïsme' bij Bayern München zat

Lothar Matthäus heeft zijn buik vol van de houding van sommige spelers van Bayern München, waaronder Arjen Robben.

Volgens de Duitse clubicoon van de Rekordmeister zijn in München te veel spelers alleen maar met zichzelf bezig. "Spelers als James Rodríguez en Robert Lewandowski plaatsen zichzelf boven de club. Arjen Robben en Franck Ribéry ook. De een zeurt dat hij niet genoeg speelt, de ander krijgt niet genoeg ballen en de volgende vloekt als hij wordt gewisseld en gaat huilen bij journalisten", somt Matthäus op tegenover Blick.

"Sommige sterren gedragen zich egoïstisch en zijn respectloos jegens de trainer (Niko Kovac, red.), de club en hun ploeggenoten. Dit moet stoppen", aldus de 57-jarige oud-international. "Uli Hoeness moet ingrijpen. Hij en Hasan Salihamidzic (sportief directeur, red.) moeten aan de spelers duidelijk maken dat ze hun negatieve houding moeten veranderen."

Matthäus begrijpt niet dat bepaalde spelers nieuwe contracten hebben gekregen, terwijl Bayern grote talenten in zijn ogen negeert. Volgens hem is de selectie de laatste jaren te weinig vernieuwd: "Bayern had zaterdag (0-3 verlies tegen Borussia Mönchengladbach, red.) negen spelers op het veld staan die ook al de Champions League-finale van 2013 speelden."

Door de pijnlijke thuisnederlaag tegen Mönchengladbach staat Bayern na zeven speelronden slechts zesde in de Bundesliga. Koploper Borussia Dortmund heeft vier punten voorsprong. In de laatste drie competitieduels pakte Bayern maar één punt en tussendoor werd er in de Champions League gelijkgespeeld tegen Ajax (1-1).