18 miljoen dollar aan cocaïne gedoneerd aan gevangenis

Nou ja, in de vorm van bananendozen dan. De Wayne Scott-gevangenis in het Texaanse Angleton kreeg onlangs een gezonde donatie: twee pallets vol met dozen bananen, die net wat te rijp waren en dus niet meer verkocht konden worden.

Twee medewerkers van de gevangenis kwamen de bananen ophalen bij de Texaanse autoriteiten (DCJ), maar iets klopte er niet helemaal. Eén van de dozen 'voelde anders', zo schreef de DCJ op Facebook. De doos werd geopend en wat trof men aan? Een tros bananen! 

Dat was dus niet heel raar, maar onder de bananen vond men een pakje met daarin een witte, poederachtige substantie. Een typische banaan ziet er helemaal niet uit als een witte, poederachtige substantie, zo wist men, en dus werd nader onderzoek gedaan.

Het bleek een prima keuze, want achter elkaar kwamen er pakjes tevoorschijn met wat uiteindelijk cocaïne bleek te zijn: 540 pakjes, verstopt in 45 dozen bananen, met een geschatte straatwaarde van een kleine 18 miljoen dollar.

De federale overheid heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de drugs. Of de gevangenen hun bananen nou nog gekregen hebben vertelt het verhaal helaas niet.