MLB: Red Sox evenaren teamrecord uit 1912, bizarre 'homerun' Profar

De honkballers van de Boston Red Sox hebben hun 105e overwinning van het jaar binnen in de MLB. Dat is bijzonder, want daarmee evenaart de ploeg een nogal oud teamrecord: de enige andere keer dat de Red Sox 105 keer wonnen was in 1912, het eerste jaar waarin men op Fenway Park speelde.

Op bezoek bij de Cleveland Indians opende Sam Travis de score met zijn eerste MLB-homerun. Red Sox-teamgenoot Lin Tzu-Wei sloot op zijn beurt de score dan weer af met een homerun, ook voor hem de eerste in de MLB. Het bracht de Red Sox uiteindelijk een 5-7 overwinning.

Jurickson Profar kwam bij de Texas Rangers flink in het nieuws. De Nederlands international sloeg een bal hoog en niet al te ver, maar dankzij compleet falen op elk punt van de verdediging van de Seattle Mariners kon hij alle honken ronden. De Rangers wonnen uiteindelijk met 8-3.

Bij de Chicago Cubs was er ondertussen minder gezellig nieuws. Kortestop Addison Russell werd op non-actief gesteld, omdat hij ervan wordt verdacht jarenlang zijn inmiddels ex-vrouw emotioneel en fysiek te hebben misbruikt. "Allemaal onzin", reageerde Russell.

Uitslagen MLB vrijdag
Chicago White Sox - Chicago Cubs 10-4
New York Yankees - Baltimore Orioles 10-8
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 3-8
Washington Nationals - New York Mets 2-4
Toronto Blue Jays - Tampa Bay Rays 3-11
Cleveland Indians - Boston Red Sox 5-7
Detroit Tigers - Kansas City Royals 3-4
Miami Marlins - Cincinnati Reds 1-0
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 6-5
Texas Rangers - Seattle Mariners 8-3
Houston Astros - Los Angeles Angels 11-3
St.Louis Cardinals - San Francisco Giants 5-3
Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies 2-6
Oakland Athletics - Minnesota Twins 7-6
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 3-5