NHL: Capitals winnen Stanley Cup na 44 jaar eindelijk voor het eerst

Eindelijk is het zover, de woorden waar ijshockeyfans in Washington sinds de oprichting van de Capitals in 1974 op hebben gewacht: de Washington Capitals hebben de Stanley Cup gewonnen, de enorme bokaal voor de kampioen van de Noord-Amerikaanse competitie NHL.

In de T-Mobile Arena in Las Vegas moesten de dit seizoen debuterende Vegas Golden Knights winnen om nog in de best-of-7-finale te blijven, want het stond na vier duels al 3-1 voor de Capitals. Jakub Vrana bracht de bezoekers in de tweede periode op voorsprong, maar Nate Schmidt zorgde voor een gelijke stand.

Krap een halve minuut later was het Alex Ovechkin - volgens velen een van de beste spelers ooit zonder Stanley Cup-titel - die de Capitals op 1-2 bracht, maar weer duurde de voorsprong niet lang: David Perron tekende voor 2-2. Reilly Smith zorgde niet veel later zelfs voor een 3-2 voorsprong en dus konden de fans in Vegas weer hopen.

Halverwege de derde en laatste periode was het de beurt aan Devante Smith-Pelly. Met een heerlijke duik bracht hij de Capitals langszij en dik twee minuten later was het Lars Eller die de 3-4 scoorde. De Golden Knights waren dit keer echt verslagen en na 44 jaar kon het feest in Washington eindelijk losbarsten.

Golden Knights - Capitals, game 5 (Bron: YouTube)

De Capitals en Ovechkin krijgen de Stanley Cup (Bron: YouTube)