NHL: Golden Knights op matchpoint in Stanley Cup-finale

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL kan de finale nu bij elke wedstrijd beslist worden. De Vegas Golden Knights hebben zaterdagavond een voorsprong genomen na een overwinning op bezoek bij de Florida Panthers, waardoor de ploeg uit Las Vegas op 3-1 staat in de best-of-sevenserie.

Al na ruim anderhalve minuut zette Chandler Stephenson de toon door de Golden Knights op voorsprong te zetten, na dik zeven minuten in de tweede periode verdubbelde hij de score. Kort daarop was ook William Karlsson trefzeker voor de 0-3, maar er gloorde nog wat hoop voor de thuisfans: Brandon Montour tekende voor de 1-3 en vroeg in de derde periode zorgde Aleksander Barkov voor 2-3. Zo was de derde periode alsnog spannend, maar een gelijkmaker zat er niet in en de Golden Knights wonnen met 2-3.

Game 5: Dinsdagavond 13 juni, 02.00u (NL); Vegas Golden Knights - Florida Panthers