Hoeness: "Bayern gaat niet met geld smijten"

Uli Hoeness, de president van Bayern München, beweert dat de Duitse kampioen deze zomer geen astronomische bedragen gaat uitgeven aan nieuwe spelers.

Het seizoen eindigde voor Bayern zaterdag met een teleurstelling, want door een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt greep de Rekordmeister naast de DFB Pokal en dus ook naast de dubbel. Joshua Kimmich sprak na afloop van de finale van een teleurstellend seizoen, maar Hoeness wil daar niets van weten.

"Dat is ontzettend stom", zei de clubpresident over het commentaar van Kimmich. "Ik ga niks negatiefs zeggen over dit uitstekende seizoen." Een flinke kwaliteitsinjectie is volgens Hoeness dan ook niet nodig. "We gaan zeker geen nieuwe speler kopen voor 100 miljoen euro. We gaan met min of meer dezelfde selectie aan het nieuwe seizoen beginnen."

Volgens Hoeness heeft Bayern spelers nodig die in de belangrijkste wedstrijden van het seizoen hun topniveau halen. "Niet alleen tegen de kleine tegenstanders. Spelers die dat niet lukt, zullen worden verkocht. Ik wil niet ingaan op namen", waarschuwt hij tot slot.