Jong Ajax ook in tweede instantie langs N.E.C.

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League weer overgenomen van Fortuna Sittard. De Amsterdammers wonnen opnieuw van concurrent N.E.C.: 1-0.

De talenten van Ajax versloegen de Nijmegenaren onlangs ook al, maar omdat de thuisploeg Teun Bijleveld wegens een schorsing niet had mogen opstellen, moest de wedstrijd worden overgespeeld. Door een administratieve fout gaf de KNVB ten onrechte aan Ajax door dat Bijleveld niet op vijf, maar vier gele kaarten stond.

Op De Toekomst begon N.E.C. wat voorzichtig aan het duel, waardoor Jong Ajax veel op de helft van de tegenstander kon voetballen. De wedstrijd was 24 minuten oud toen Ché Nunnely een voorzet gaf en Dennis Johnsen raak kon schieten, omdat een tegenstander uitgleed. Beide elftallen wisten daarna tot de pauze weinig te creëren.

In de tweede helft moest Kostas Lamprou voorkomen dat N.E.C. langszij kwam. De doelman hield onder meer Ted van de Pavert van scoren af. Ook Arnaut Groeneveld en Anass Achahbar faalden in de afronding, maar de grootste kans was nog voor Jari Schuurman. Oog in oog met Lamprou schoot hij naast.

Jong Ajax staat door de zege één punt boven Fortuna Sittard. Met nog twee speelronden te gaan heeft Fortuna twee punten meer dan N.E.C., de enige concurrent in de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.