T-Mobile neemt Tele2 over in Nederland

Telecomproviders Tele2 en T-Mobile Nederland gaan in Nederland onder een dak verder. Daarmee zouden ze beter in staat zijn de concurrentie aan te gaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo, die volgens de nieuwe partners een machtsblok vormen.

T-Mobile Nederland betaalt een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

De bedrijven rekenen op termijn op ,,significante" kostenvoordelen door samen op te trekken. Binnen drie jaar moet op jaarbasis 150 miljoen euro worden bespaard. De nieuwe combinatie is goed voor circa 2 miljard euro aan omzet en telt een klantenbestand van 4,3 miljoen abonnees.

Sterke speler

Met de overname ontstaat volgens de bedrijven een nieuwe sterke speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Het gecombineerde bedrijf hoopt vooral te profiteren van schaalvoordelen en meer financiële slagkracht.

De bedrijven zullen onder de vlag van T-Mobile verdergaan. De overname van Tele2 is onderdeel van de zogenoemde langetermijninvesteringsvisie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. Doel is onder meer de Nederlandse telecommarkt verder open te breken.

Goedkeuring

Klanten van Tele2 krijgen door de bundeling van krachten onder meer toegang tot het snelle 4G-netwerk van T-Mobile. Daarnaast wordt het volgens de bedrijven mogelijk om 5G-diensten te realiseren.

Voor de deal is nog wel goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat de deal in de tweede helft van 2018 wordt afgerond.

T-Mobile neemt Tele2 over in Nederland
T-Mobile neemt Tele2 over in Nederland (Foto: BuzzT)