Nederlands Formule 2-feestje op Spa, harde klap Matsushita

De laatste dag van het raceweekeinde in Spa-Francorchamps is voor de vele tienduizenden Nederlandse fans prima begonnen. De uiteraard vooral voor Max Verstappen overgekomen Nederlanders konden zondagochtend al juichen voor Nyck de Vries, die in de Formule 2 knap als tweede eindigde.

De Vries was niet de enige Nederlander die aan de champagne mocht, want ook de mannen van MP Motorsport hadden wat te vieren. De Braziliaan Sergio Sette Camara kende een fantastische start en nam gelijk de leiding namens het Nederlandse team, dat in 2014 met Marco Sorensen tot dusverre hun enige zege had gepakt in de opstapklasse onder de Formule 1.

Sette Camara vertrok als derde, nam nog voor de eerste bocht de leiding en kwam geen moment meer serieus in gevaar. De Vries ging vanaf plek vier van start en schoof ook al gelijk een plek op, terwijl hij op Kemmel voorbij ging aan Norman Nato. De naar Racing Engineering overgestapte Nederlander kwam vervolgens nauwelijks meer in de problemen en kon relatief soepel naar de tweede plek rijden, waarmee hij opschuift naar plek zes in het kampioenschap.

De meeste indruk werd toch wel gemaakt door kampioenschapsleider Charles Leclerc. De Monegask won zaterdag al, maar die zege werd hem door een technische overtreding ontnomen. Hij vertrok daardoor vanaf plek negentien, maar sneed als een warm mes door de boter. In no-time lag Leclerc in de top-10 en na wat fraai inhaalwerk eindigde hij als vijfde. 

De race werd nog even opgeschrikt door een zware crash van Nobuharu Matsushita, drie ronden voor het einde. De Japanner verloor de controle over zijn auto in Eau Rouge en ging er in Raidillon loeihard af. Hij stapte gelukkig wel gelijk uit de auto, hoewel hij duidelijk een flinke tik had gekregen.

De crash van Matsushita (Bron: YouTube)