Vierde wereldtitel voor fenomenale skeletonner Dukurs

Skeletonner Martins Dukurs heeft met groot machtsvertoon zijn vierde wereldtitel veroverd. De Let domineert de sport al jaren met ijzeren vuist en tijdens het WK in het Oostenrijkse Igls-Innsbruck kwam daar geen verandering in.

De bijna perfect sleeënde Dukurs zette in alle vier runs de snelste tijd neer. De eerste, derde en vierde run leverden zelfs telkens een nieuw baanrecord op voor Superman. In 2011, 2012 en 2015 werd Dukurs ook al wereldkampioen. In de World Cup domineert hij jaren: dit jaar won hij voor de zevende keer op rij het eindklassement en de laatste keer dat hij niet in de top-2 van een wedstrijd eindigde is al een mensenheugenis geleden. 

Het Russische startkanon Alexander Tretiakov, regerend olympisch kampioen, wist op de korte baan in Igls zijn ongekend snelle starts te verzilveren. De Russian Rocket moest het zilver wel delen met het Zuid-Koreaanse megatalent Yun Sung-bin. Dankzij een zeer sterke tweede run eindigde Iron Man, zonder karakteristieke Iron Man-helm, net als Tretiakov op 1,13 seconden van Dukurs op de tweede plek. Het was de eerste WK-medaille ooit voor Zuid-Korea, dat dankzij Yun eerder dit seizoen al de eerste World Cup-zege ooit kon vieren.