Mourinho ontslagen door Chelsea, maar wel 50 miljoen rijker

Chelsea heeft trainer José Mourinho ontslagen zo meldt de BBC. De druk op de Portugese trainer nam de afgelopen weken al flink toe na de vele teleurstellende resultaten. Chelsea staat op dit moment op de zestiende plaats in de Premier League.

Mourinho was bezig aan zijn tweede periode als trainer van Chelsea. Vorig seizoen werd hij nog kampioen met de club uit Londen maar dit seizoen ging het dus aanmerkelijk moeizamer. Afgelopen maandag liet The Special One, na de verloren wedstrijd tegen Leicester City, nog weten zich in de steek gelaten te voelen door zijn spelers. Deze wedstrijd blijkt nu zijn laatste Premier League-wedstrijd als trainer van Chelsea te zijn geweest. De namen van Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers en Juande Ramos doen de ronde als mogelijke opvolgers. Hiddink lijkt favoriet om het seizoen af te maken bij The Blues.

The Daily Star meldde eerder al dat Chelsea Mourinho 50 miljoen zou moeten betalen bij een ontslag. Clubeigenaar Roman Abramovich zal nu dus nog even diep in de buidel moeten tasten.

Mourinho ontslagen door Chelsea, maar wel 50 miljoen rijker (Pro Shots / Action Images)
Mourinho ontslagen door Chelsea, maar wel 50 miljoen rijker (Pro Shots / Action Images)