Champions League reddingsboei voor Chelsea

Chelsea blijft de Champions League voorlopig omarmen als reddingsboei voor een voorlopig teleurstellend seizoen. De gevallen topclub uit Londen versloeg woensdag FC Porto (2-0) en schaarde zich zo bij de laatste zestien clubs in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Voor José Mourinho betekende het succesje een fikse opsteker. De flamboyante trainer van de regerend kampioen van Engeland bekleedt met zijn ploeg na vijftien competitiewedstrijden de teleurstellende veertiende plaats in de Premier League. Swansea City staat slechts een positie lager. Dat was voor die club woensdag aanleiding om trainer Garry Monk te ontslaan.

FC Porto eindigt door de nederlaag als derde in de groep, achter Chelsea en Dinamo Kiev. De club uit Oekraïne was zoals verwacht te sterk voor Maccabi Tel Aviv (1-0). FC Porto vervolgt het Europese avontuur na de winterstop in de Europa League.

Score

Het zat Chelsea eindelijk eens mee. Diego Costa verzuimde in de twaalfde minuut de score te openen. Hij stuitte in kansrijke positie op doelman Iker Casillas, zijn ploeggenoot bij het Spaanse elftal op het laatste WK in Brazilië. De ongelukkige Ivan Marcano, verdediger van FC Porto, kreeg de bal per ongeluk tegen zijn been geslagen en trof op die manier in eigen doel (1-0).

Chelsea speelde lang zonder vertrouwen op Stamford Bridge. Na de gelukkige openingstreffer trok het elftal van Mourinho zich terug en wilde het vooral profiteren van een foutje van de tegenstander. FC Porto, met Bruno Martins Indi in de basisformatie, kon het de thuisploeg niet echt lastig maken. Het duel werd min of meer beslist toen Willian in de 52e minuut snoeihard raakschoot (2-0). FC Porto gaf zich gewonnen en Chelsea mocht zich aanrekenen dat het de score niet hoger opvoerde.

Champions League reddingsboei voor Chelsea
Champions League reddingsboei voor Chelsea (Foto: ANP)