Afgang Chelsea voor eigen publiek

Chelsea beleefde zaterdag voor eigen publiek een grote afgang. De ploeg van de geplaagde trainer José Mourinho verloor met 0-1 van het gepromoveerde Bournemouth. In de 82e minuut bezorgde Glenn Murray zijn ploeg op het morrende Stamford Bridge de sensationele zege.

Voor Bournemouth was het pas de derde competitiezege. Met dertien punten heeft de bescheiden nieuwkomer nog maar twee punten minder dan de kapitaalkrachtige titelhouder, die alweer de achtste competitienederlaag incasseerde.

'Probleemkind' Diego Costa moest bij Chelsea opnieuw op de bank beginnen. De Spaanse spits van Braziliaanse afkomst mocht na de rust invallen voor Oscar. Ook Costa kon het verschil echter niet maken voor de onherkenbare landskampioen.

Chelsea speelt woensdag thuis tegen FC Porto in de Champions League. Beide ploegen zijn met tien punten nog niet zeker van kwalificatie. Dinamo Kiev, dat afsluit tegen het nog puntloze Maccabi Tel Aviv, is met acht punten nog niet uitgeschakeld voor een plaats in de achtste finales.

Afgang Chelsea voor eigen publiek
Afgang Chelsea voor eigen publiek (Foto: ANP)